Bilete Euro 2024. Concurenţă mare pentru turneul final, tichetele se vând doar prin UEFA

Tricolorii vor întâlni Belgia, Slovacia şi câştigătoarea play-off-ului B. În semifinalele play-off-ului B joacă Bosnia şi Herţegovina – Ucraina şi Israel – Islanda.

04 dec. 2023, 22:36
Bilete Euro 2024. Concurenţă mare pentru turneul final, tichetele se vând doar prin UEFA

Bilete Euro 2024. Românii, văduviţi de fotbal la nivel înalt, sunt gata să ia cu asalt Germania pentru turneul final de anul viitor, dar obşţinerea unui bilet nu va fi foarte uşoară

Cum se pot cumpăra bilete pentru Euro 2024: „Va fi concurență mare”

România va debuta la Euro 2024 pe data de 17 iunie, cu câștigătoarea play-off-ului B (Israel, Bosnia-Herțegovina, Ucraina și Islanda), la Munchen. Apoi, în cel de-al doilea meci, „tricolorii” se vor duela cu Belgia, pe data de 22 iunie, la Koln.

Sunete pornografice în timpul tragerii la sorți a Euro 2024 de la Hamburg. Reacția celor prezenți a devenit virală
Ultimul meci al reprezentativei noastre în faza grupelor este programat să se desfășoare pe data de 26 iunie, în fața selecționatei din Slovacia, la Frankfurt.

„Pe site-ul FRF sunt toate informațiile. Pe scurt, de mâine se deschide posibilitatea de a aplica la UEFA. Biletele se vând doar prin UEFA, nu prin Federația națională. A mai fost o fereastră înainte de cunoașterea echipelor calificate la turneul final.

Asta e a doua fereastră, între 4 și 12 decembrie și sfatul meu e ca toți românii care doresc să vină acolo să aplice pentru că e singura modalitate de intrare în posesia biletelor.

Nu se face pe principiul primul venit primul servit. Se strâng toate înscrierile și se face o tombolă. Va fi o tragere la sorți. Totul e coordonat de UEFA. FRF nu poate decât să ofere toate informațiile necesare pentru ca ai noștri să își ia biletele. Știu că va fi concurență mare.

(n.r. – știm câte bilete o să avem? E o cotă. Cred că undeva la 20-30% din capacitatea fiecărui stadion, acest procent va fi acordat celor două țări care se înfruntă.

Apoi sunt gazdele. Bilete pentru nemți. La fel cum a fost și la București la meciurile de pe Arena Națională de la Euro 2020”, a dezvăluit Andrei Vochin, la FANATIK SUPERLIGA.

Naţionala României va avea următorul program la EURO 2024, în cadrul calendarului complet al grupei E:

17 iunie: ROMÂNIA – Play-off B (Munchen), Belgia – Slovacia (Frankfurt)

22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln), Slovacia – Play-off B (Dusseldorf)

26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt), Play-off B – Belgia (Stuttgart)

Mircea Lucescu, despre grupa României: Mi se pare o grupă foarte echilibrată, dar şi puternică

Tehnicianul Mircea Lucescu a declarat, sâmbătă seară, că grupa României de la Euro-2024 este una echilibrată, dar şi puternică şi a apreciat că învingătoarea din play-off va fi naţionala Ucrainei.

Citește și: Ce preț vor avea biletele la Euro 2024 și când se vor pune în vânzare

„Am avut şansă. Mi se pare o grupă foarte echilibrată, dar şi puternică. Cred că Ucraina va câştiga play-off-ul. Sperăm că România va continua trendul ascendent. Cred că lupta grea va fi cu Belgia. Ai noştri au căpătat o încredere extraordinară în potenţialul lor, avem un colectiv puternic. Echipa a fost extrem de competititivă. Putem fi optimişti, echipele care reuşesc un parcurs ca al României duc mai departe această stare. Cred că echipa României va fi în regulă la acest campionat„, a declarat Lucescu la Pro TV.

Ce preț vor avea biletele la Euro 2024 și când se vor pune în vânzare

Oficialii Federației au făcut anunțul așteptat de toți fanii echipei naționale! Iată procedura de a cumpăra biletele, dar și când se vor pune în vânzare.

Euro 2024 va avea loc în Germania, în perioada 14 iunie – 14 iulie. Astfel, începând de luni, 4 decembrie, fanii își vor putea achiziționa bilete exclusiv de pe uefa.com/euro2024/ticketing.

Citește și Andra, făcută praf după ce a cântat imnul național în deschiderea meciului România- Elveția: „Se vede că te-a șlefuit Costi Ioniță”. Ce a răspuns artista

Doritorii au nevoie de un cont de utilizator, apoi să urmărească pașii UEFA în acest sens (la debutul procedurii este nevoie de alegerea opțiunii – FAN ROMANIA.

FRF spune că aceasta este singura platformă autorizată pentru cumpărarea de tichete pentru turneul final din vara anului viitor, potrivit AntenaSport.ro.

21 de naționale au obținut deja calificarea la Euro 2024, iar cele trei care vor completa tablou competiției din Germania vor veni din play-off-ul din Liga Națiunilor.

Dacă te întreb ce preț are un bilet, iată mai jos toate detaliile.

Cât vor costa biletele la Euro 2024

Cel mai ieftin tichet pentru turneul final din vara anului viitor va costa 30 de euro, iar el va fi pentru meciurile din faza grupelor, în peluzele rezervate fanilor primelor reprezentative care vor juca la Euro 2024.

Te-ar putea interesa și Multiplul campion paralimpic Oscar Pistorius va fi eliberat în ianuarie, după aproape 10 ani de închisoare

La popul opus, cel mai scump tichet va fi cel pentru marea finală, din data de 14 iulie, de la Categoria1: va costa 1000 de euro.

Faza grupelor: 30

Meci de deschidere: 50

Optimi: 50

Sferturi: 60

Semifinale 80

Finala: 95

Categoria 3

Faza grupelor: 60

Meci de deschidere: 195

Optimi: 85

Sferturi: 100

Semifinale: 195

Finala: 300

Categoria 2

Faza grupelor: 150

Meci de deschidere: 400

Optimi: 175

Sferturi: 200

Semifinale: 400

Finala: 600

Categoria 1

Faza grupelor: 200

Meci de deschidere: 600

Optimi: 200

Sferturi: 300

Semifinale: 600

Finala: 1000.

Victoria cu Elveția (1-0) a adus și confirmarea faptului că tricolorii se vor afla în a doua urnă valorică la tragerea la sorți din data de 2 decembrie.

România și varianta de grupă infernală de la Euro 2024: cu Franța, Olanda și Italia.

De altfel, sunt cunoscute 21 de echipe calificate la turneul final din vara anului viitor din Germania, iar ultimele trei vor obține biletele în urma barajului din Liga Națiunilor.