BILETE TRATAMENT 2020. Veste bună pentru pensionari, numărul de locuri a fost suplimentat

Pentru anul 2020 Casa Națională de Pensii Publice a lansat în dezbatere un proiect de lege cu privire la biletele de tratament. Numărul propus de autorități pentru anul viitor este cu aproape 300 mai mare decât cel acordat în anul 2019.

16 dec. 2019, 14:06
BILETE TRATAMENT 2020. Veste bună pentru pensionari, numărul de locuri a fost suplimentat

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a lansat în dezbatere publică un Proiect de Hotărâre a Guvernului privind acordarea prestaţiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2020. Proiectul prevede acordarea a 59.926 de bilete de tratament balnear pentru anul 2020 care vor fi repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, așa cum s-a procedat și în anul 2019, informează avocatnet.ro.

Pensionarii au dreptul la un singur de bilet cu durata sejurului de 16 zile şi pentru tratamentului balnear 12 zile.
Pe langă biletele acordate prin CNPP, alți operatori economici interesați ar putea oferi bilete pentru cei care dovedesc că au nevoie de tratament balnear. Numărul final se va stabili după atribuirea contractelor, în funcție de prețurile ofertate pe bilet. Potrivit site-ului CNPP, numai anumite categorii de persoane pot beneficia de bilete de tratament. Este vorba despre cei asigurați în sistemul public de pensii și pensionarii din acest sistem, precum și despre cei care au dreptul la aceste bilete printr-un act normativ special.

Documentele pentru biletul de tratament

  • -cererea tip de acordare a biletului de tratament;
  • -actul de identitate (copie);
  • -talonul de plată a pensiei (original sau copie);
  • –biletul de trimitere – formular cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare, eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate (copie, cu prezentarea actului original);
  • –programul de recuperare (copie, cu prezentarea actului original).