Bilete tratament pensionari 2023. A sosit prima serie, bunicii trebuie să ridice preţioasele tichete până vineri

Veste BUNĂ pentru pensionarii din Olt. A sosit prima serie a biletelor de tratament, când se distribuie şi ce trebuie să ştie seniorii României.

08 mart. 2023, 22:00
Bilete tratament pensionari 2023. A sosit prima serie, bunicii trebuie să ridice preţioasele tichete până vineri

Bilete tratament pensionari 2023. Casa Județeană de Pensii Olt distribuie, începând din 7 martie, biletele de tratament din prima serie din anul 2023, cu dată de prezentare în stațiune în perioada 09 – 12.03.2023.

Biletele de tratament repartizate în această serie sunt în bazele de tratament din unitățile hoteliere ale Sociatatii Comerciale de tratament balnear și recuperare a capacității de muncă – S.C. TBRCM S.A .

Perioada de tratament este de 16 zile calendaristice, precizeaz, într-un comunicat de presă, CJP Olt. Pentru prima serie din acest an sunt repartizate un număr de 40 de bilete la stațiunile Amara, Bala, Covasna, Olănești și Pucioasa.

„Aceste bilete se vor distribui prin solicitare directă personelor care se prezintă la sediul instituției noastre și care doresc să plece în perioada imediat următoare”, se mai arată în documentul citat.

Pensii 2023. Marius Budăi, nou anunţ despre vârsta de pensionare: „Au pus carul înaintea boilor”

Biletele de tratament se pot ridica până vineri, 10 martie 2023. Persoanele interesate vor prezența cererea, actul de identitate în original, cuponul de pensie aferent lunii februarie 2023 și xerocopia biletului de trimitere de la medicul de familie.

Pentru acest an au fost înregistrate până în prezent aproximativ un număr de 1400 de cereri de acordare a biletelor de tratament.

Bilete de tratament pensionari 2023: Descarcă cererea şi află care sunt criteriile de acordare

Bilete de tratament pensionari 2023. Aproximativ 120.000 de bilete la tratament balnear vor fi asigurate în acest an prin Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).

Guvernul a aprobat actul normativ privind bugetul alocat, precum şi modul de acordare, distribuire şi decontare a biletelor la tratament balnear asigurate de CNPP.

„Suma aprobată în vederea asigurării de tratament balnear pensionarilor şi persoanelor asigurate în sistemul public de pensii, persoanelor asigurate pentru accidente de muncă şi boli profesionale şi beneficiarilor unor legi cu caracter reparatoriu a fost majorată faţă de anul 2022, de la 229.000.000 lei la 300.000.000 lei”, informează un comunicat al ministerului.

Astfel, în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice va fi asigurat un număr de maximum 60.420 de bilete de tratament, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, cu o durată de 16 zile.

La acestea se adaugă şi biletele de tratament balnear contractate cu alte unităţi de profil, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2023, scrie Agerpres.

Recalcularea pensiilor 2023. Care sunt actele necesare pentru dosarul depus la Casa de Pensii

Pot solicita bilete de tratament balnear pensionarii şi asiguraţii sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.

Informaţii utile pentru pensionarii care doresc să beneficieze de bilete de tratament. 

Casa de Pensii vine cu informaţii utile pentru cei care doresc să beneficieze, în 2023, de bilete gratuite de tratament balnear. Cererea pentru acordarea acestor bilete poate fi descărcată. De asemenea, documentul care conţine criteriile de acordare a acestor bilete de tratament.

Bilete de tratament pensionari 2023. Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a primit din partea unui parlamentar o solicitare de clarificări cu privire la diminuarea numărului de bilete de tratament balnear în anul 2023. Iată textul documentului semnat de către Dumitru Rujan: „Potrivit prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, asiguraţii şi pensionarii sistemului public de pensii pot beneficia de tratament balnear, după cum urmează: gratuit – pensionarii de invaliditate, în cadrul programului de recuperare întocmit de medicul expert al asigurărilor sociale; cu suportarea de către beneficiar a unei contribuţii băneşti pentru asiguraţii sistemului public de pensii şi pensionarii.

Bilete de tratament pensionari 2023. Potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern pus în transparență decizională de către Ministerul muncii și solidarității sociale, în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice, pentru anul 2023, este asigurat un număr de maximum 60.420 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere.

Față de anul 2021, când a fost asigurat un număr de 103.000 bilete, scăderea este una semnificativă, motiv pentru care, vă solicit, domnule ministru, următoarele precizări:

– În condițiile în care turismul balnear din România are nevoie de un sprijin consistent din partea statului român pentru a se putea relansa după pandemia Covid-19, iar numărul pensionarilor cu boli cronice care au nevoie de tratament este în creștere, care este motivul pentru care Ministerul muncii și solidarității sociale a propus un număr semnificativ mai mic de bilete de tratament balnear în anul 2023?

– Aveți în vedere ca, la prima rectificare bugetară care se va opera cel mai probabil în vara anului 2023, să propuneți Ministerului Finanțelor o suplimentare a creditelor bugetare prevăzute în Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023 nr. 369/2022, la capitolul „Asigurări și asistență socială”, titlul ‘Asistenţă socială’, articolul ‘Ajutoare sociale’, alineatul ‘Ajutoare sociale în natură’, în vederea creșterii numărului de beneficiari de bilete de tratament balnear?”