Bill Gates a făcut anunţul: Când vom reveni la normal şi care sunt ţările care vor trece mai repede peste pandemia COVID

Chiar dacă au apărut primele vaacinuri împotriva noului coronavirus şi chiar au fost administrate în mai mai multe zone. Bill Gates trage un semnal de alarmă şi spune că pandemia nu se apropie de sfârşit.

14 dec. 2020, 10:19
Bill Gates a făcut anunţul: Când vom reveni la normal şi care sunt ţările care vor trece mai repede peste pandemia COVID

Bill Gates a făcut anunţul. Acesta spune că este „fenomenală” vaccinarea și că specialiștii care au lucrat la vaccin „au făcut tot ce le stătea în putință”. Gates a adăugat că ar putea fi gata nu mai puțin de șase vaccinuri contra COVID până în primăvara anului 2021, urmând să fie aprobate până în vara aceluiași an.

Bill Gates a făcut anunţul: Când vom reveni de fapt la normal

Chiar dacă este optimist în privință vaccinului, Bill Gates spune că lumea nu va reveni la normal prea repede și că tarile bogate vor avea un avantaj.

„Până în vara anului 2021, țările bogate vor avea o acoperire a vaccinării populației mai mare decât în alte țări. Deci, țările bogate vor reveni în mare parte la normal. Nu vor reveni total la normal, dar cândva în prima jumătate a anului 2022, cred că vom putea spune că ne-am întors la normal”, a spus Bill Gates.

El a mai zis și că barurile și restaurantele vor fi ruinate din cauza restricțiilor impuse în timpul pandemiei.

Cum evoluează pandemia de coronavirus în România. Datele celui mai recent studiu

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, duminică, 4.435 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, bilanţul total ajungând la 556.335. În ultimele 24 de ore, 121 de persoane au murit, numărul total al deceselor fiind 13.385 de la debutul pandemiei.

Până astăzi, 13.385 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 12.12.2020 (10:00) – 13.12.2020 (10:00) au fost raportate 121 decese (74 bărbați și 47 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Botoșani, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vâlcea și Municipiul București.

Citeşte şi: Vaccinul anti-Covid de la Pfizer, pericol pentru persoanele cu alergii. Epidemiolog: „Orice medicament are această contraindicație”