Bin Laden a anticipat Statul Islamic. Cine sunt criminalii care DECAPITEAZĂ oameni nevinovaţi VIDEO

O scrisoare de 21 de pagini găsită în ascunzătoarea fostului lider al grupării Al-Qaida, Ossama bin Laden, din Abbotabad, după asasinarea lui de către un comando american al SEAL, anticipa ascensiunea noii grupări Statul Islamic şi extrema brutalitate a acestuia.

12 sept. 2014, 09:03

În scrisoarea de 21 de pagini găsită printre documentele fostului lider al grupării teroriste Al-Qaida, Ossama bin Laden, anticipa pericolul formării unei noi grupări teroriste, cea mai barbară dintre toate grupările teroriste de acest gen, formată din islamişti extremişti capabili de acţiuni extreme fără precedent, de care chiar şi Al-Qaida s-ar fi desolidarizat complet, dezvăluie publicaţia Daily Mail.

Numită iniţial Statul Islamic al Irakului şi Siriei, gruparea islamică extremistă îşi face acum simţită prezenţa din ce în ce mai mult, schimbându-şi numele în Statul Islamic (SI). Cele mai recente crime de un barbarism de neimaginat, cum au fost, de pildă, decapitările a doi jurnalişti americani, încep să dea crezare anticipărilor lui Bin Laden.

Citeşte şi 13 ani de la atentatele din 11 Septembrie: Casa Albă vorbeşte despre EXTREMISM şi RADICALIZARE

Organizaţia a fost implicată în numeroase acte criminale de terorism şi se caracterizează prin faptul că nu are nici cel mai mic respect pentru viaţa civililor.

Scrisoarea redactată în 2011de către locotenenţii „creierului” atentatelor din 11 Septembrie, din SUA, enumeră, între altele, acte de barbarism ale SI, ca atacuri cu gaz otrăvitor şi arme chimice, bombardamente asupra moscheilor, precum şi un masacre în Biserici creştine, cum a fost cel asupra unei Biserici Catolice din Bagdad.

Citeşte şi Jihadiştii Statului Islamic vor să creeze O LUME SÂNGEROASĂ

În prezent, SI s-a transformat într-o putere militară ce deţine controlul asupra unui teritoriu mai mare decît cel al Marii Britanii.

Şase milioane de adepţi ai „califatului” Statului Islamic

Jihadiştii SI care au dat propria lor interpretare ultraconservatoare Islamului sunt în număr de aproximativ 6 milioane. Cu alte cuvinte, o populaţie mai mare decât a unor ţări ca Finlanda, Danemarca sau Irlanda.  Emblema lor este steagul negru al jihadului, care apare pe fundalul tuturor înregistrărilor video pe care le fac cunoscute publicului prin intermediul site-ului propriu al grupării.

Deviza lor este „a ucide” pe oricine este împotriva crezului lor. Şi fac acest lucru fără să stea pe gânduri nicio clipă, prin execuţii de o cruzime nemaipomenită, de tip feudal, cum ar fi crucificarea şi decapitarea.

În unele înregistrări video pot fi văzute zeci de persoane capturate de jidaşişti şi încărcate în camioane, ca oile, pentru a fi duse la locul de execuţie, acesta fiind de obicei un şanţ săpat, unde prizonierii sunt culcaţi cu faţa la pământ, iar teroriştii îi împuşcă din mers, unul câte unul, în cap.

Cine sunt jihadiştii SI şi ce averi au

Grupul a fost fondat de către clericul Abu Bakr al-Baghdadi, în vârstă de 43 de ani, ţinut prizonier în Irak de către trupele americane timp de 4 ani. Musulman sunnit, care dispreţuia guvernul irakian condus de shiiţi, Baghdadi are sub comanda sa peste 10.000 de luptători, mulţi dintre ei fiind foşti soldaţi din armata lui Saddam Hussein sau sunniţi dezamăgiţi, care pierduseră puterea şi influenţa după căderea regimului lui Saddam Hussein.

Citeşte şi ATACURI AERIENE împotriva Statului Islamic în Siria. OBAMA: Îi vom vâna pe teroriştii care ne ameninţă ţara

Şi mai îngrijorător este faptul că gruparea jihadistă are în rândurile ei aproximativ 500 de cetăţeni britanici care luptă în Siria şi Irak.

Gruparea controlează terenuri petroliere importante cu ajutorul susţinătorilor sunniţi bogaţi din statele din Golf. Averea pe care o deţine la ora actuală gruparea jihadistă este estimată la peste 2,5 miliarde de dolari. În plus, gruparea IS se ocupă şi cu vânzări ilegale de antichităţi preţioase, de peste 8.000 de ani, pe care le capturează în cursul raidurilor sale însoţite de jafuri.

Propagandă pe reţele de socializare

O mare parte a armamentului de care dispun jihadiştii a fost capturat din Irak, de unde au luat, în urmă cu câteva săptămâni, piese de artilerie şi vehicule blindate abandonate de către soldaţii irakieni care le primiseră de la americani.  

De asemenea, pentru propagandă, în afară de site-ul lor jihadist, folosesc şi reţelele de socializare Twitter sau Facebook. Oricare dintre membrii grupării poate posta o înregistrare video a unui act de maximă brutalitate  în doar câteva minute. Impactul negativ al acestor postări şi-a făcut deja efectul, provocând un climat al terorii.

Citeşte şi 11 Septembrie 2001: Americanii se tem ACUM de ATACURI teroriste mai mult ca oricând VIDEO

Din păcate, cu toate că trupele irakiene au fost instruite de către partenerii lor americani, s-a dovedit că nu pot combate eficient această ameninţare. Astfel, jihadiştii au ajuns să controleze cea mai mare parte din nordul ţării.

Liderul grupării, Abu Bakr al Baghdadi ştia că se va ajunge la toate acestea. Când a fost eliberat de către americani de la centrul de detenţie Camp Bucca, din Umm Qasr, unde fusese deţinut ca insurgent, Baghdadi i-a sfidat pe americani spunându-le:”Ne vedem la New York”…