Bine de știut! Obiceiurile care aduc ghinion în casă! De ce nu e bine ca un musafir să spele vasele

Deși există o sumedenie de superstiții, mai ales când vine vorba de casă, există și lucruri pe care le poți face ca să scapi de ghinion. Indiferent cât de moderni sau de deschiși ne considerăm, superstițiile persistă. Nu ne putem abține, pur și simplu se întâmplă.

08 mart. 2022, 15:43
Bine de știut! Obiceiurile care aduc ghinion în casă! De ce nu e bine ca un musafir să spele vasele

Majoritatea celor care bat în lemn, aruncă sare peste umărul stâng sau evită să treacă pe sub scări, probabil că o fac din cauza tradiției. Sunt câteva superstiții de care ar fi bine să ținem cont atunci când vine timpul să ne stabilim într-o casă nouă.

De ce nu e bine ca un musafir să spele vasele

CITEȘTE ȘI: Tradiții și superstiții! Cum îți alegi ”baba” și ce semnificație are obicei

Dacă e să privim lucrurile din punctul de vedere al ospitalității, poate că nu este nepoliticos, dar s-ar putea ca oaspetele să se simtă inconfortabil. Mulți dintre noi am fost educați să credem că, dacă suntem oaspeți în casa cuiva, trebuie să facem curat după masă. Am fost învățați că asta este o bună manieră.

Dar, dacă ești un om care crede în superstiții, gestul ar putea să îți aducă ghinion. În trecut se spunea că spălatul vaselor de un musafir alungă norocul casei în care se află. Așa că, e mai bine să nu îi spui motivul pentru care nu vrei să spele vasele.

Renunță la vechea mătură în favoarea uneia noi

CITEȘTE ȘI: Superstiții și obiceiuri străvechi! De ce este bine să bați în lemn ca să te ferești de ghinion

Superstițiile vechi spun că, atunci când te muți în casă nouă și pleci cu mătura veche, mai bine să o arunci. Se consideră că aduce ghinion. De ce? Se spune că ar aduce cu tine tot ghinionul tău anterior. Dacă insiști să-ți aduci mătura preferată, există o speranță. Dacă mături ceva în noua casă mai întâi, vei evita să-ți îndepărtezi tot norocul nou descoperit.

Vesela spartă aduce ghinion

Spargerea paharelor poate fi enervantă, dar românii cred că acest lucru aduce de fapt noroc. Dar, în cazul veselei, dacă e cumva spartă, s-ar putea să nu fie chiar atât de bine. Se spune că vasele sparte din casă atrag sărăcie, sau că aduc ghinion asupra cuplului.