BioNTech lucrează la un vaccin anti-Covid îmbunătăţit. Care va fi atuul noului produs

Uğur Şahin a declarat într-un interviu pentru Frederik Pleitgen, de la CNN, că BioNTech lucrează la un vaccin anti-Covid îmbunătăţit, care să poată fi transportată la temperatura camerei.

19 nov. 2020, 09:08
BioNTech lucrează la un vaccin anti-Covid îmbunătăţit. Care va fi atuul noului produs
Vaccinul anti-COVID al AstraZeneca are nevoie de un "studiu suplimentar"

BioNTech şi Pfizer au venit cu veşti bune de curând şi au anunţat că vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de ei a fost un succes în fazele de testare. Însă, condiţiile de transport şi păstrare ale vaccinului sunt dificil de respectat, după cum au afirmat mai mulţi specialişti internaţionali, iar acum se lucrează la un vaccin anti-Covid îmbunătăţit.

Vaccinul trebuie ţinut la -75 grade Celsius, cu 50 de grade mai rece decât orice alt vaccin folosit în prezent în SUA. Cabinetele medicale, farmaciile şi laboratoarele de stat nu au congelatoare care să atingă temperaturi atât de scăzute.

Citeşte şi Al doilea val de coronavirus trebuie combătut fără vaccinuri. OMS ne avertizează în legătură cu pandemia

Din acest motiv, cei de la BioNTech au anunţat că lucrează la o variantă a vaccinului, care poate fi transportată şi la temperatura camerei. „Având în vedere faptul că dezvoltarea vaccinului a fost atât de rapidă, nu am reuşit să creăm condiţii mai stabile. Credem că în a doua jumătate a anului 2020 vom avea o formulă comparabilă cu orice alt vaccin”, a declarat Uğur Şahin, pentru CNN.

Vaccin anti-Covid îmbunătăţit, cu eficienţă de 95%

Gigantul american Pfizer a anunţat miercuri că vaccinul anti-Covid-19 pe care îl dezvoltă a dovedit o eficienţă de 95% în ultima etapă de testare, adăugând că a trecut deja prin cele două luni de siguranţă necesare aprobării unui vaccin şi va aplica pentru autorizare de urgenţă în următoarele zile.

Producătorul de medicamente a declarat că eficienţa vaccinului dezvoltat alături de nemţii de la BioNTech rămâne aceeaşi indiferent de vârstă şi etnie şi că nu există efecte secundare majore, ceea ce arată că imunizarea la nivel global ar putea face deja primii paşi.