Birchall: Amânarea implementării Legii insolvenţei persoanelor fizice, o nedreptate la adresa românilor cu datorii

Deputatul PSD Ana Birchall a lansat miercuri un apel către toate instituțiile cu atribuții în elaborarea normelor metodologice să facă toate eforturile astfel încât Legea insolvenței persoanelor fizice să fie aplicată la termenul prevăzut în lege, fiind de părere că amânarea implementării acesteia ar reprezenta o nedreptate la adresa românilor care așteaptă șansa unei redresări financiare.

16 dec. 2015, 17:19
Birchall: Amânarea implementării Legii insolvenţei persoanelor fizice, o nedreptate la adresa românilor cu datorii

„Orice amânare a implementării acestui act normativ atât de așteptat de românii aflați într-o situație financiară dificilă ar fi o greșeală și un lucru nedrept la adresa tuturor celor care așteaptă șansa unei redresări financiare. Fac apel către toate instituțiile cu atribuții în elaborarea normelor metodologice să facă toate eforturile, astfel încât Legea insolvenței persoanelor fizice să fie aplicată la termenul prevăzut în lege”, afirmă Ana Birchall, într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

Deputatul PSD reamintește că Legea insolvenței persoanelor fizice, proiect legislativ al cărui inițiator este, oferă pentru prima dată românilor, debitori de bună-credință aflați într-un necaz financiar, posibilitatea de a fi protejați de riscul de a rămâne pe drumuri și de a-și pierde bunurile agonisite de o viață.

„De asemenea, în lege este prevăzut pentru prima dată că debitorii, inclusiv cei care deja au fost executați silit, să poată solicita eliberarea de datorii reziduale, astfel încât să nu mai fie urmăriți toată viața, iar viitorul lor și al familiilor să nu fie amanetat”, adaugă Birchall.

Ca atare, deputatul PSD consideră că toate autoritățile și instituțiile însărcinate cu asigurarea condițiilor necesare implementării Legii insolvenței persoanelor fizice trebuie să ducă la îndeplinire toți pașii rămași, astfel încât debitorii persoane fizice să poată beneficia, la termenul intrării ei în vigoare, de toate beneficiile prevăzute în cuprinsul actului normativ.