Birchall lansează o petiţie pentru susţinerea egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi

Deputatul PSD Ana Birchall a lansat o petiţie pentru susţinerea unei propuneri legislative privind egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, informează un comunicat de presă remis luni ROMÂNIATV.NET.

04 nov. 2013, 13:35
Birchall lansează o petiţie pentru susţinerea egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi

Birchall aminteşte că propunerea legislativă, a cărei iniţiatoare este, a fost adoptată recent de Senatul României şi urmează să intre în procedura de dezbatere la Camera Deputaţilor.

„Propunerea legislativă pe care am iniţiat-o, privind egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi a fost adoptată recent de Senatul României. Având în vedere că propunerea intră în procedura de dezbatere la Camera Deputaţilor am ales să mai aduc un argument în favoarea adoptării modificărilor pe care le propun. Petiţia pe care am lansat-o este pentru adoptarea propunerii legislative care presupune, printre altele: plată egală pentru muncă egală, eliminarea discriminării de gen din relaţiile de muncă şi interzicerea discriminării de gen în privinţa accesului la instruire şi formare profesională. Sunt sigură că atât femeile, cât şi bărbaţii vor susţine principiile pe care se bazează propunerea mea legislativă şi sper că un număr cât mai mare de semnături va reuşi să-i convingă pe colegii mei din Parlament să voteze pentru adoptarea proiectului”, a declarat deputatul PSD Ana Birchall.

În acest context, Birchall completează că „datele disponibile până acum au arătat că la nivel european principalele victime ale crizei economice au fost femeile”.

„Discriminarea de gen rămâne, din păcate, un subiect de actualitate în România, dar şi în Europa. Datele disponibile până acum au arătat că la nivel european principalele victime ale crizei economice au fost femeile, indiferent dacă ne referim la salarizare, la găsirea unui loc de muncă, la păstrarea locurilor de muncă aparținând femeilor sau la promovarea în funcții de decizie. Acest lucru trebuie să se schimbe. Am descoperit că în anul 2012, femeile din România au câştigat în medie cu 215 lei mai puţin decât bărbaţii, lucru pe care l-am specificat şi în ultima declaraţie politică susţinută în plenul Camerei Deputaţilor. Chiar dacă sunt mai multe motive care duc la decalajele de salarizare, discriminarea de gen este printre acestea şi este, în opinia mea, inacceptabilă. Principiile mele privind eliminarea discriminării de gen le voi susţine şi săptămâna aceasta, când voi participa la un simpozion pe această temă, la Paris”, a mai declarat deputatul PSD.

Petiţia poate fi semnată la http://www.yousign.org/ro/petitiepentruegalitateadesanseintrefemeisibarbati.