BIRO ROZALIA a fost anchetată de DNA. Parchetul General i-a ÎNCHIS DOSARUL acum o săptămână

Biro Rozalia este propusă de UDMR pentru funcţiile de ministru al Culturii şi vicepremier, în locul lui Kelemen Hunor. Senatorul a fost anchetat de DNA pentru abuz în funcţie, dosarul a ajuns la Parchetul General, care a decis însă, în urmă cu aproximativ o săptămână, să îl închidă.

17 iul. 2014, 13:37
BIRO ROZALIA a fost anchetată de DNA. Parchetul General i-a ÎNCHIS DOSARUL acum o săptămână

În anul 2012, Biro Rozalia a fost anchetată de DNA pentru abuz în funcţie. Procurorii au deschis dosarul penal după ce ANI a acuzat-o pe udemeristă, în 2010, de conflict de interese, pentru că în 2006, pe când era viceprimar al municipiului Oradea, dar şi membru în Consiliul de Administraţie al Fundaţiei Partium, ce funcţionează pe lângă UDMR Bihor, a aprobat închirierea către această fundaţie a unui imobil din centrul oraşului.

Mai exact, ANI a sesizat procurorii, susţinând că Biro Rozalia, în calitate de viceprimar al municipiului Oradea, a semnat un „contract de închiriere a unui imobil, încheiat între Primăria Municipiului Oradea şi Fundaţia PARTIUM – PARTIUM ALAPITVANY (în cadrul căreia doamna BIRO ROZALIA-IBOLYA deţine funcţia de Membru fondator)”.

CITEŞTE ŞI BIRO ROZALIA, propunerea UDMR pentru postul de VICEPREMIER şi de ministru al Culturii

De asemenea, Biro Rozalia semnat, în calitate de viceprimar al Municipiului Oradea, un contract de închiriere a unui imobil, încheiat între Primăria Municipiului Oradea şi Fundaţia PARTIUM – PARTIUM ALAPITVANY, care nu se afla la acea dată în proprietatea Primăriei Municipiului Oradea.

Biro Rozalia a atacat în justiţie decizia ANI şi a cerut anularea raportului, dar în 2012 a pierdut procesul.

Potrivit gandul.info, procurorii DNA au declinat, în aprilie anul acesta, dosarul la Parchetul General.

Parchetul General a dispus pe 8 iulie clasarea dosarului pe motiv că, la momentul comiterii faptelor, adică în februarie 2006, faptele nu erau incriminate de lege.

Conducerea UDMR a decis, joi, ca Rozalia Biro, preşedintele Consiliului Reprezentanţilor Unionali, să fie propusă pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Culturii, în locul lui Kelemen Hunor.