Biroul-balon: Cum să te protejezi de gălăgia de la muncă, în viziunea francezilor FOTO

Francezii au inventat biroul-balon, numai bun de instalat la servici pentru ca angajaţi să nu fie deranjaţi de la treabă.

01 feb. 2013, 19:29
Biroul-balon: Cum să te protejezi de gălăgia de la muncă, în viziunea francezilor FOTO

Compania franceză Pottgiesser a inventat nu doar un birou-balon, ci o cameră întreagă cu un birou comun gigantic, opt copaci Ficus Panda, o baie şi o bucătărie. Biroul-balon este creat special pentru ca angajatul să se poată concentra la treaba lui, fără a fi deranjat de oamenii şi de acţiunile din jurul său.

Ideea din spatele biroului-balon este că îi oferă angajatului intimitate, în timp ce se află, totuşi, legat de colegii săi printr-un birou gigantic comun. Copacii compensează lipsa panoramei şi sunt plantaţi în pământ, ascuns sub podeaua din birou. Până acum, două firme franceze, Pons şu Huot, au folosit designul Pottgiesser.

„Designul biroului-balon este minunat pentru zonele publice mari, precum bibliotecile, unde oamenii vor să citească singuri, în linişte, dar nu cred că ar funcţiona la muncă. Oamenilor le place să vorbească, să se consulte între ei. Nu vrei să stai să baţi în balonul colegului ca să poţi vorbi cu el”, a declarat Steve Bays de la Century Office, o companie britanică de office design.