Birourile permanente reunite au respins cererea liberalilor privind numirea Monicăi Ghiurco la şefia TVR

Birourile permanente reunite au respins, luni, solicitarea grupurilor PNL potrivit căreia Parlamentul trebuie să redacteze de urgență o hotărâre de numire în funcția de președinte-director general al SRTv a Monicăi Giurco, ca urmare a votului din data de 11 aprilie.

25 apr. 2016, 14:20
Birourile permanente reunite au respins cererea liberalilor privind numirea Monicăi Ghiurco la şefia TVR

S-a considerat de către Birourile permanente reunite, în unanimitate, că această cerere este nestatutară. În cazul TVR a existat un vot care nu a fost suficient ca număr, nu a putut fi ales un președinte-director general„, a explicat secretarul Camerei Deputaților Niculae Mircovici, potrivit Agerpres.

Grupurile PNL au solicitat Birourilor permanente să redacteze o hotărâre a Parlamentului privind respingerea numirii lui George Orbean în funcția de președinte-director general al TVR, ca act juridic care materializează voința senatorilor și deputaților exprimată prin votul din data de 29 martie. Ei au solicitat, de asemenea, să se redacteze, de urgență, o altă hotărâre de numire în funcția de președinte-director general a Monicăi Ghiurco, ca act juridic care materializează voința Parlamentului exprimată prin votul din data de 11 aprilie.

Solicitările exprimate își au temeiul în punerea în aplicare a dispozițiilor cuprinse în paragraful 47 din Decizia 261/2015 adoptată de Curtea Constituțională pentru soluționarea conflictului constituțional între două autorități publice, în cazul senatorului Dan Șova„, se mai arăta în cererea liberalilor.

Potrivit lui Mircovici, respectiva decizie a CCR se referă la un caz punctual, prin urmare ea nu poate fi aplicată votului dat pentru președintele-director general al TVR.