Birourile permanente reunite decid marţi calendarul de audiere şi validare a lui Vlase la şefia SIE

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se reunesc marţi, de la ora 13,30, pentru a stabili calendarul cu privire la audierea şi validarea lui Gabriel Vlase în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe.

25 iun. 2018, 15:11
Birourile permanente reunite decid marţi calendarul de audiere şi validare a lui Vlase la şefia SIE

Preşedintele Klaus Iohannis l-a propus pe deputatul PSD Gabriel Vlase în funcţia de director al SIE. În acest sens, Iohannis a transmis, pe 14 iunie, o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului.

Gabriel Vlase este vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind analizarea şi actualizarea cadrului normativ cu incidenţă în domeniul securităţii naţionale.

Potrivit procedurilor parlamentare, Birourile permanente reunite vor stabili data la care Vlase urmează să fie audiat în Comisia pentru controlul SIE. După audiere, plenul comun este cel care decide, prin vot, dacă Vlase va ocupa sau nu funcţia de director SIE.