Biserica a început lupta împotriva CĂSĂTORIILOR GAY. Se cere CNP-ul credincioşilor de Bobotează

Publicat: Marţi, 05 Ianuarie 2016 11:56 // Actualizat: Marţi, 05 Ianuarie 2016 11:56 // Sursa: romaniatv.net

În bisericile din toată ţara, în aceste zile se strâng semnături pentru modificarea Constituţiei astfel încât să apară explicit că familia înseamnă căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Ideea a fost lansată de câteva asociaţii civice şi a fost susţinută public de Mitropolitul Banatului în predica de Crăciun. Patriarhia însă nu a precizat un punct de vedere oficial.

Foto: antena3.ro

Listele cu semnături se strâng pentru organizarea unui referendum, la care românii să fie întrebaţi dacă sunt de acord cu căsătoriile între persoane de acelaşi sex. Campania a început în bisericile ortodoxe după ce, în predica de Crăciun, Mitropolitul Banatului le-a cerut credincioşilor să semneze pentru modificarea Constituţiei.

Citeşte şi Poveste adevărată: "De Revelion am făcut schimb de parteneri"

La Neamţ, semnăturile le strâng enoriaşii, tot în numele Bisericii. Patriarhia recunoaşte că susţine inţiativa credincioşilor, însă nu a oficializat nici o campanie.

Mitropolia Banatului a centralizat deja primele date din teritoriu. În Buzău s-au strâns deja 80.000 de semnături, în Iaşi 45.000, în timp ce la Timiş s-au adunat doar 30.000 de semnături.

Această iniţiativă civică a fost accelerată după ce pe 23 decembrie Parlamentul Greciei a adoptat legalizarea uniunilor civile între persoane de acelaşi sex. Drepturile lor vor fi aceleaşi ca în cazul cuplurilor heterosexuale, mai puţin adopţiile.

Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.

Condiţiile de încheiere, de desfacere şi de nulitate a căsătoriei se stabilesc prin lege. Căsătoria religioasă poate fi celebrată numai după căsătoria civilă.

Citeşte şi Patriarhul Daniel: Muzica rock nu este rea

Copiii din afara căsătoriei sunt egali în faţa legii cu cei din căsătorie.

Iată ce prevede Constituţia României, la art. 48, în capitolul "Familia":

"(1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.

(2) Condiţiile de încheiere, de desfacere şi de nulitate a căsătoriei se stabilesc prin lege. Căsătoria religioasă poate fi celebrată numai după căsătoria civilă.

(3) Copiii din afara căsătoriei sunt egali în faţa legii cu cei din căsătorie".

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
BOR BOR casatorii gay căsătorie gay casatorie între persoane de acelaşi sex Gay
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 ian 00:41
...campaniei de strangere a senaturilor. Una din ele se gaseste la  Romania TV, care a titrat dubios si tendentios: Biserica a început lupta împotriva CĂSĂTORIILOR GAY. Se cere CNP-ul credincioşilor de Bobotează (Ca doar trebuie “schimbata paradigma”, nu?) De...
05 ian 12:12
... În bisericile din toată ţara, în aceste zile se strâng semnături pentru...
1
EUR
4.7798
RON
20 Jan
noapte -4 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H