Biserica cu Sfinţi din Bucureşti va fi restaurată cu bani de la Ministerul Culturii

Ministerul Culturii a alocat suma de 40.000 de lei pentru resturarea picturii interioare şi exterioare de la Biserica cu Sfinţi din Bucureşti.

13 iun. 2016, 14:03
Biserica cu Sfinţi din Bucureşti va fi restaurată cu bani de la Ministerul Culturii

Ministrul Culturii, Corina Șuteu, a aprobat noul Program Național de Restaurare. Pe lista monumentelor care urmează să fie restaurate a fost introdusă și Biserica cu Sfinți (sec.XVIII) din București, identificată în Lista Națională a Monumentelor Istorice categoria B-II-mA-19252, una dintre cele mai valoroase monumente de arhitectură de pe Calea Moșilor Vechi, arteră istorică a Bucureștiul aflată într-o stare avansată de degradare pe întregul segment dintre Piața Sfântul Gheorghe și bdul Carol I, precizează Ministerul Culturii într-un comunicta de presă.

În urma dialogului inițiat de Ministrul Culturii, Corina Șuteu, cu Patriarhia Română, având în vedere că lucrările de consolidare a Bisericii cu Sfinți au fost deja contractate, așteptându-se alocarea fondurilor din partea Consiliului Local al Sectorului 2, s-a stabilit ca lucrările de restaurare a picturii interioare și exterioare să fie finanțate de Ministerul Culturii – România prin Institutul Național al Patrimoniului Național – Programul Național de Restaurare.

Suma alocată de Ministerul Culturii este de 40.000 lei, urmând ca după finalizarea proiectului și stabilirea valorii lucrărilor de restaurare, să se aloce fondurile necesare pentru executare.