Biserică din Alba, arsă din temelii în prima zi de Paști. Cauza, o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată

Biserica din satul Ghioncani, comuna Întregalde, din județul Alba, a ars în totalitate în noaptea de Înviere. Cauza probabilă a incendiului este o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată.

05 mai 2024, 14:15

Pompierii din cadrul ISU Alba au fost sesizați, duminică dimineața, prin apel la 112, de către îngrijitorul bisericii din satul Ghioncani, comuna Întregalde că biserica a ars în totalitate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Alba, Alex Crişan, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de stingere cu apă şi spumă din cadrul Secţiei de Pompieri Câmpeni pentru stingerea ultimelor focare rămase aprinse. Acesta a precizat că în biserică a fost oficiată slujbă în noaptea de Înviere.

Citeste si Accident mortal în ziua de Paști: mașina condusă de un bărbat de 38 de ani, spulberată de tren, după ce şoferul nu a oprit la trecerea peste calea ferată

Biserică din Alba, arsă din temelii în prima zi de Paști

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată„, a precizat Alex Crişan, potrivit Agerpres.

Nu au fost înregistrate victime.

Și Inspectoratul de Poliție Județean Alba a fost sesizat, prin apel la 112, despre incendiul la biserica din lemn din localitatea Ghioncani, comuna Întregalde.

Citeste si Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneţ. Două case ard din temelii. Din cauza vântului puternic, există riscul de extindere

Din primele cercetări efectuate de polițiștii deplasați la fața locului a rezultat că biserica a ars în totalitate, fără a fi înregistrate victime omenești”, transmite IPJ Alba.

A fost deschis doar penal

Polițiștii au deschis un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă, urmând a se stabili cauzele și împrejurările producerii incendiului.