Biserica face rachiu pentru consum intern. În plus, magazinele de obiecte religioase vor vinde vin liturgic

Cantităţile şi soiurile diversificate de vinuri produse anul trecut de Arhiepiscopia Bucureştilor au fost lăudate chiar de patriarhul Daniel. Preafericitul a anunţat şi punerea în funcţiune, la Mănăstirea "Sfânta Maria", Urlaţi, a unui nou cazan pentru fabricarea rachiului, "necesar consumului intern".

05 feb. 2014, 09:36
Biserica face rachiu pentru consum intern. În plus, magazinele de obiecte religioase vor vinde vin liturgic

Raportul privind activitatea pe anul trecut a Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor, prezentat săptămâna aceasta de Preafericitul Daniel, arată progrese importante în activitatea de producţie a Bisericii Ortodoxe, scrie ziarulring.ro.

Astfel, secţia de vinificaţie modernă de la Cooperativa Agricolă „Via Domnului„, de la Mănăstirea „Sfânta Maria”, Urlaţi, şi-a intensificat fluxul tehnologic de procesare a strugurilor şi de obţinere a vinului pe soiuri şi sortimente. Este asigurată producerea unui vin liturgic de calitate pentru parohii şi mănăstiri.

Citeşte şi Patriarhul Daniel a împlinit 62 de ani. Vezi cum şi cu cine şi-a petrecut ziua de naştere 

„De asemenea, a fost reparată vechea povarnă şi a fost pus în funcţiune un nou cazan pentru fabricarea rachiului, necesar consumului intern”, a afirmat patriarhul. Referitor la vinul liturgic, la propunerea Comisiei canonice, juridice şi de disciplină, Sfântul Sinod al BOR a decis, la ultima şedinţă, ca fiecare eparhie să distribuie vinul produs din podgoriile proprii prin magazinele de obiecte bisericeşti.