Biserica Ortodoxă Rusă dă clarificări despre întâlnire dintre Papa Francisc şi Patriarhul Kirill

Publicat: Marţi, 09 Februarie 2016 20:24 // Actualizat: Marţi, 09 Februarie 2016 20:24 // Sursa: romaniatv.net

Întâlnirea 'istorică' ce urmează să aibă loc vineri, 12 februarie, la Havana, între patriarhul rus Kirill și papa Francisc 'nu are nimic de-a face cu politica', a declarat marți un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse.

'Eu pot să vă garantez 100% că este o întâlnire între doi șefi de Biserici care nu are nimic de-a face cu politica', a dat asigurări diaconul Aleksandr Volkov, purtător de cuvânt al Patriarhiei ruse, potrivit AFP. 'Agenda unei Biserici nu este legată de agenda politică a unei țări sau alteia', a adăugat reprezentantul Patriarhiei Moscovei în cadrul unei conferințe de presă.

Aleksandr Volkov a subliniat totodată că 'această întâlnire istorică marchează desigur o nouă etapă în relațiile noastre' și că Biserica Ortodoxă Rusă speră că 'noi perspective (de cooperare reciprocă)' se vor deschide în urma întrevederii de la Havana.

De amintit că Vaticanul a anunțat vinerea trecută o întâlnire 'istorică' a papei Francisc cu patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kirill, întâlnire confirmată în aceeași zi de Patriarhia rusă. Întrevederea va avea loc pe aeroportul din Havana, Cuba, cu prilejul unor vizite pe care șefii Bisericii Catolice și Bisericii Ortodoxe Ruse le efectuează în țări din America Latină.

Kremlinul, prin purtătorul său de cuvânt Dmitri Peskov, a salutat luni, decizia patriarhului Kirill și a papei Francisc de a avea această întâlnire, exprimându-și speranța că întrevederea se va desfășura cu succes.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Biserica Ortodoxă rusă Papa Francisc Patriarhul Kirill Vatican
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 feb 22:26
...are nimic de-a face cu politica’, a declarat marți un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
09 feb 20:45
...are nimic de-a face cu politica’, a declarat marți un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
09 feb 20:40
... Întâlnirea ‘istorică’ ce urmează să aibă loc vineri, 12 februarie,...
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H