Biserica Ortodoxă Rusă INTERZICE avortul

Publicat: Miercuri, 28 Septembrie 2016 09:53 // Actualizat: Miercuri, 28 Septembrie 2016 09:53 // Sursa: romaniatv.net

Patriarhul Kiril al Moscovei și al întregii Rusii a semnat marți o petiție care îndeamnă la interzicerea avortului.  Petiția “cere amendamente legislative” pentru interzicerea avortului chirurgical și medicamentos, precum și a pilulei de a doua zi.

Biserica Ortodoxă Rusă a precizat că face apel la “încetarea uciderii legale a copiiilor înainte de naștere”. Până în prezent, Biserica se pronunța numai pentru interzicerea avortului, efectuat în spitalele publice, fără necesitate medicală.

Patriarhul a semnat acest text după ce s-a întâlnit în cursul dimineții cu militanți anti-avort, cărora le-a mulțumit și pe care i-a binecuvântat.

Unul dintre grupurile de la originea petiției, Voluntarii Ortodocși, a publicat pe pagina sa de internet fotografii ale Patriarhului Kiril în timp ce semnează petiția. În mai, patriarhul Moscovei a afirmat că avortul este o “adevărată catastrofă naturală care ia anual viața a peste un milion dintre iubiții noștri concetățeni”.

Petiția a strâns peste 300.000 de semnături, a subliniat pe Facebook unul dintre inițiatorii acesteia, liderul mișcării Pentru Viață, Serghei Șesnokov, precizând că țelul este de a aduna un milion de susținători pentru a fi înmânată președinției țării.


loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H