Bitdefender Mobile Security, locul 2 în lume în urma testelor PC Security Labs

Bitdefender Mobile Security pentru Android s-a clasat pe poziţia a doua în topul PC Security Labs în urma testelor realizate pe cele mai importante aplicaţii de securitate.

03 mai 2012, 09:59
Bitdefender Mobile Security, locul 2 în lume în urma testelor PC Security Labs

Scorul obținut de soluția Bitdefender Mobile Security la evaluarea riguroasă a organizației independente de testare a produselor antivirus a fost de 95.96%.

Laboratoarele PC Security Labs au testat 15 soluții de securitate pentru Android cu 816 tipuri de viruși pentru Android, începând cu data de 18 aprilie. De asemenea, pentru a verifica dacă produsul transmite alarme false, s-a efectuat o testare cu 200 de aplicații neinfectate.

’’Pricolele informatice sunt într-o creștere accelerată, iar dezvoltarea de produse de securitate eficiente, precum Bitdefender Mobile Security, este crucială pentru viitorul platformei și pentru liniștea utilizatorilor. Datele colectate de noi pentru primul trimestru al anului au indicat, de asemenea, tendințe alarmante,” declară Cătălin Coșoi, Chief Security Researcher, Bitdefender.

Aplicațiile pentru Android au înregistrat o creștere semnificativă a ratei de infectare în primele trei luni, în mod special cu ameninţări ce vizează furtul de date personale.
Cele mai multe cazuri se înregistrează în China, Rusia și Franța, în timp ce România se situează pe locul șase în acest clasament.

Android.Trojan.FakeDoc.A, semnatura ce identifica aplicatia numita Battery Doctor, a fost cea mai raspandita capcana în perioada menționată. Falsul program se prezintă ca un instrument de optimizare a bateriei, însă trimite, la fiecare patru ore, către servere controlate de cei care au construit aplicatia, emailuri-ule, sms-urile, lista de contacte, si alte date despre localizarea terminalului.

Pe lângă protecția împotriva virușilor asigurată de utilizarea Mobile Security, Bitdefender recomandă o aplicație reală de optimizare a bateriei terminalelor mobile – Bitdefender Power Tune-Up, ce optimizeaza consumul bateriei, monitorizează consumul traficului de internet si elimina datele stocate inutil.