Bizar: Modificări EXTREME ale CORPULUI uman. Tradiţii vechi de sute de ani, păstrate şi astăzi FOTO

Cu toate că nimeni nu ştie exact momentul în care oamenii au început să îşi modifice corpul, fiecare dintre popoarele prezentate mai jos au un anumit ritual şi legende în spatele modificărilor extreme la care se supun. Dacă în prezent oamenii se tatuează şi îşi pun cercei pentru a modifica modul în care arată, în trecut, ele aveau o însemnătate culturală.

16 mart. 2013, 06:32

Lungirea urechile sau introducerea metalelor în urechi este o tehnică de înfrumuseţare folosită pe tot globul, cu anumite diferenţe. Printre cele mai importante motive, se numără cele religioase, trecerea într-o anumită etapă a vieţii sau pur şi simplu motive fizice şi anume schimbarea înfăţişării. De la triburile Masai din Kenya la triburile Huaorani din bazinul Amazonului, lungirea urechilor este încă practicată, potrivit Odee.com.

Citeşte şi Mituri despre corpul uman pe care eşti tentat să le crezi

Tribul Apatani din nord-estul Indiei are o altă practică ciudată, veche de sute de ani. Femeile Apanti erau considerate cele mai frumoase femei din zonă. Ele erau atât de frumoase încât trebuiau să se facă urâte pentru a fi considerate neatractive de invadatori. Astfel, tinerele au fost nevoite să poarte dopuri de lemn în nări. În prezent, femeile adolescente din trib nu mai urmează această tradiţie.  

Citeşte şi Spectacolul trupului: Vezi imaginile „extreme” ale corpului uman GALERIE FOTO

Majoritatea băieţilor şi fetelor din tribul Dinka nu plâng când cel mai bătrân vrăjitor al tribului foloseşte un cuţit încins pentru a le cresta feţele negre. Dacă plâng sau reacţionează la durere ei îşi pierd respectul din partea comunităţii. Sacrificarea facială este practicată în Sudan şi în alte colţuri ale lumii. Ea oferă triburilor o identitate şi se crede că femeile devin astfel mai frumoase. Bărbaţii îşi crestează faţa cu linii paralele în jurul frunţii încă din adolescenţă, fiind privită ca o tranziţie spre a deveni bărbat.

Un renumit festival vegetarian din China le cere oamenilor să îşi introducă diferite obiecte în corp, ca parte a tradiţiei religioase. Majoritatea procesiunilor au loc în timpul dimineţii, în fiecare din cele zece zile ale festivalului, pentru a îmblânzi zeii chinezi. Obiecte ascuţite sunt trecute prin obrajii credincioşilor, ca un act de devotare al întregii comunităţi. Printre altele, ei mai merg pe cărbuni încinşi sau dorm pe paturi din săbii. Majoritatea oamenilor sunt în transă şi nu simt durerea provocată. Cu toate că rănile se vindecă, noi cicatrici se acumulează în fiecare an.

Citeşte şi Spectacolul trupului: Vezi imaginile „extreme” ale corpului uman GALERIE FOTO

De-a lungul timpului, multe culturi au practicat ascuţirea dinţilor. În Bali, ei sunt modificaţi deoarece se crede că reprezintă furia, gelozia şi alte emoţii negative. Ei sunt ascuţiţi în adolescenţă pentru a marca trecerea la bărbăţie. Alte culturi vor să modifice forma danturii pentru a o asemăna cu cea a animalelor reprezentative în cultura respectivă, cum ar fi rechini sau animale de pradă.

O altă modificare extremă la care se supun oamenii din insula Papua Noua Guinee, ca parte a unei ceremonii de iniţiere a bărbaţilor, se referă la crestarea pielii de pe spate, pentru formarea unor solzi asemănători celor de aligator. Această practică este doar o mică parte dintr-o ceremonie care durează mai multe săptămâni. Astfel, se crede că aligatorul va consuma băiatul din interiorul corpului, persoana devenid astfel bărbat.

Farfuria din buză este o altă practică bizară, considerată o formă de modificare extremă a corpului. Procesul este treptat, folosindu-se obiecte circulare din ce în ce mai mari, de obicei discuri din lut sau lemn. La început se face o gaură în buză, care se lărgeşte ulterior. Descoperirile arheologice au arătat faptul că astfel de metode sunt folosite de zeci de mii de ani în Sudan şi Etiopia. În prezent, se mai practică în diferite triburi din Africa şi Amazonia. În Africa, o farfurie de buză este combinată cu scoaterea dinţilor din faţă. Mărimea obiectului inserat în buză arată statutul social al persoanei respective.

„Femeile girafă” fac parte din tribul Kayan, întâlnit în nordul Tailandei. Ele folosesc o serie de inele din alamă, pe care le pun în jurul gâtului. În fiecare an adaugă din ce în ce mai multe inele, ajungând la peste 25 de astfel de bucăţi. Cu toate că există impresia că gâtul se lungeşte, acest lucru nu este adevărat. Din cauză greutăţii inelelor, cutia toracică se tasează, oferind această iluzie. Cu toate că se crede că ele îşi vor rupe gâtul dacă renunţă la ciudatele podoabe, acest lucru nu este adevărat.

Citeşte şi Întrebări încuietoare ale copiilor despre corpul uman şi ce să răspunzi