Bizar: O mâzgă verde NECUNOSCUTĂ, descoperită într-un parc. Cercetătorii cred că provine din spaţiu

Misterioasa mâzgă de culoare verde a fost descoperită într-un parc natural din Marea Britanie, de mai mulţi cercetători britanici. Potrivit acestora, substanţa vâscoasă nu seamănă cu nicio altă substanţă cunoscută de oameni şi ar putea proveni din spaţiu.

18 feb. 2013, 17:37
Bizar: O mâzgă verde NECUNOSCUTĂ, descoperită într-un parc. Cercetătorii cred că provine din spaţiu

Cercetătorii nu au putut să identifice substanţa gelatinoasă găsită într-o rezervaţie naturală din Ham Wall, Marea Britanie şi au ajuns la concluzia că ea provine din spaţiu. Potrivit tradiţiilor, o substanţă similară, numită „jeleu astral”, apare după o ploaie de meteoriţi în mai multe locuri din lume.

Angajaţii parcului tind să creadă din ce în ce mai mult această poveste, deoarece mâzga a fost descoperite la doar trei zile după ploaia de meteoriţi din oraşul rusesc Chelyabinsk. Ei povestesc că astfel de pete sunt găsite pe iarbă, departe de râu şi au un diametru de aproximativ zece centimetri.

„Cu toate că nu ştim ce fel de substanţă este, substanţe similare au mai fost descoperite şi în trecut. Avem informaţii datând din secolul al XIV-lea, atunci când era cunoscută drept „mâzgă de stea” sau „jeleu astral”. Este grozav că în această perioadă încă mai există mistere. Am citit mai multe articole şi acum facem speculaţii. Una dintre sugestii este aceea că nu este nici animal, nici plantă. Un alt lucru bizar este faptul că nu conţine ADN, cu toate că seamănă cu ceva care este viu„, a declarat Steve Hughes, una dintre persoanele care investighează misterul, pentru Mirror.

Potrivit autorităţilor, cetăţenii sunt informaţi să nu atingă bizara descoperire. Chiar mai mult, turiştii trebuie să informeze autorităţile în cazul în care descoperă această substanţă în natură. Oamenii de ştiinţă au mai multe teorii privind originea gelului vâscos. Ei cred că poate să fie o algă numită Nostoc sau rămăşiţele regurgitate ale unor amfibieni. Cercetările vor continua pentru a afla răspunsul la această întrebare.

Citeşte şi: Îmbogăţire scârboasă: Un bărbat a găsit o bucată de VOMĂ DE BALENĂ în valoare de sute de mii de lire