Black Cube a încheiat două contracte în România, beneficiari fiind Dan Adamescu şi fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir

Black Cube a încheiat două contracte distincte în România, unul în martie 2015, în valoare de 600.000 de lire, avându-l drept beneficiar pe omul de afaceri Dan Adamescu, iar al doilea în februarie 2016, cu fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, susţine HotNews.ro, citând surse apropiate dosarului. În cazul contractului cu Dragomir, valoarea ar fi fost de 900.000 de lire, sumă strânsă de la polticieni sau de la alte persoane publice anchetate de DNA.

28 sept. 2016, 12:33
Black Cube a încheiat două contracte în România, beneficiari fiind Dan Adamescu şi fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir

Conform HotNews.ro, Adamescu ar fi avut ca obiectiv determinarea DNA de a-şi retrage acuzaţiile în acest dosar. Black Cube urma să deruleze o întreagă campanie în acest scop şi să lanseze mesaje, cum ar fi „DNA distruge investitorii străini”, „DNA a acţionat în cazul Adamescu la comanda lui Ponta” sau că procurorii anticorupţie sunt antisemiţi, scrie HotNews.ro, adăugând că, la fiecare trei luni, firma israeliană realiza un raport cu acţiunile derulate.

Sursa citată remarcă faptul că familia Adamescu a făcut un puternic lobby şi în afara ţării, în presa internaţională, pentru a se prezenta drept o victimă politică a guvernului Ponta, care l-ar fi sancţionat din cauza politicii editoriale ale ziarului România Liberă. Nu e clar însă dacă Black Cube este implicat şi în acţiunile de lobby extern.

Dosarul Black Cube: Fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, rămâne în arest preventiv

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe 27 mai 2016 pe omul de afaceri Dan Adamescu la 4 ani şi 4 luni închisoare cu executare.

În cazul celui de-al doilea contract, HotNews.ro a dezvăluit deja că acesta a fost încheiat de Daniel Dragomir, reţinut de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) în dosarul Black Cube. Dragomir ar fi semnat contractul cu israelienii în februarie 2016 pentru suma de 900.000 de lire, scopul fiind compromiterea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Surse judiciare au declarat că fostul ofiţer este doar o interfaţă, deoarece nu dispunea de sume de bani atât de mari.

„Potrivit informaţiilor culese în timpul anchetei, se pare că pentru strângerea sumei de 900.000 de lire s-ar fi realizat „o chetă”, mai multe figuri importante anchetate de procurorii anticorupţie contribuind la operaţiune cu bani. Altfel spus, în acest al doilea contract s-ar fi alăturat mai multe persoane importante în acheta la DNA, moguli şi politicieni, interesaţi de compromiterea şefei DNA”, scrie HotNews.ro.