BLACK FRIDAY 2013: Ce REDUCERI au magazinele din România. TOTUL DESPRE VINEREA NEAGRĂ

BLACK FRIDAY 2013. VINEREA NEAGRĂ soseşte din nou în magazinele din România. Organizat în anii trecuţi în ultima vineri din noiembrie, în 2013 evenimentul va începe pe 22 NOIEMBRIE. Ca şi anii trecuţi, magazinele care au pe rafturi produse electronice şi electrocasnice sunt primele care se aruncă în cursa câştigării unui număr cât mai mare de clienţi.

20 nov. 2013, 22:28

BLACK FRIDAY 2013: Ideea unei zile în care REDUCERILE se aplică pentru toate produsele de pe rafturi încântă clienţii magazinelor, deoarece, cu reduceri de 30, 40 sau chiar 50%, atât magazinele, cât şi cumpărătorii, reuşesc să iasă în câştig. Pe de o parte, orice client plăteşte mai puţin decât se aştepta pe produsul dorit, în timp ce magazinul care vinde produsul reuşeşte să câştige la cantitatea mai multor bunuri vândute.

Cele mai câştigate din afacerea BLACK FRIDAY sunt MAGAZINELE ONLINE, deoarece comenzile pot fi făcute cu uşurinţă cu ajutorul paginilor de internet ale acestora. Clientul nu mai este nevoit să se deplaseze într-un spaţiu fizic, iar magazinul câştigă timp şi rapiditate odată cu livrările deja plasate.

Nici magazinele clasice nu se pot plânge că vânzările nu merg bine în singura zi din an în care reducerile sunt cele mai consistente, însă de cele mai multe ori cumpărarea unui produs cu ocazia BLACK FRIDAY devine pentru client o cursă contratimp pe care trebuie să o câştige în dauna competitorilor săi. România a sărbătorit BLACK FRIDAY pentru prima dată în anul 2011. Retailerii online, magazinele de electrocasnice şi distribuitorii de produse IT&C, electronice şi electrocasnice au avut de câştigat, unii mai mult, iar alţii mai puţin. Cert este că toată piaţa a avut de câştigat de pe urma sărbătorii americane împrumutate cu succes şi în România

 • Lista magazinelor participante la BLACK FRIDAY România 2013

BLACK FRIDAY 2013: Magazine cu produse IT:

BLACK FRIDAY 2013: Magazine cu electrocasnice:

 • Altex
 • Domo
 • Carrefour
 • Flanco

BLACK FRIDAY 2013: Magazine de fashion, încălţăminte şi accessorii:

 • TinaR
 • Ecco Shoes
 • Miniprix
 • Boutique Mall
 • StarShinerS
 • dEpurtat
 • Ama Fashion
 • LaFemme
 • Originals
 • Fashion Days
 • Quick24
 • Zorile Store
 • Matar
 • My Closet

BLACK FRIDAY 2013: Magazine de cărţi:

 • Nemira
 • Elefant.ro
 • Libris
 • Okian
 • BookCity

BLACK FRIDAY 2013: Magazine cu jucării şi articole pentru copii:

 • Bebe Bliss
 • Best Kids
 • DinoLand
 • 101 Jucării

BLACK FRIDAY 2013: Cadouri:

 • E-Cadou
 • USBMania
 • FunGift
 • Cadouri De Top
 • SPECTACOLE
 • BILETOO.ro – reduceri la toate evenimentele afisate pe site, intre 25% si 75!
  BLT.ro – reduceri la toate evenimentele afisate pe site, intre 25% si 75 + premii din 3 in 3 ore: bilete la concertele Scorpions, Jose Carreras, Demis Roussos, Rockstadt, Dulce Pontes, Lord Of The Dance, Live Da Buni, Madrigal, Divna, Gala OVO, la piesele de teatru Ma Mut La Mama, Straini In Noapte, Radu Beligan, tricouri si CD-uri semnate de trupa Led Apple, Meet&Greet-uri cu Scorpions si Jose Carreras! 

Şi Oktal.ro anunţă reduceri de Black Friday 2013 din 22 noiembrie, iar laptopurile de ultimă generaţie şi tabletele vor fi vedetele de sezon.

Reduceri Black Friday 2013. Ce oferte au pregatit magazinele

Magazinul online electroIT emag.ro şi retailerul Flanco anticipează în perioada campaniei Black Friday vânzări de 41 milioane de euro, în creştere cu 52% faţă de evenimentul similar din 2012.

Şi Evomag le promite celor care se abonează la newsletter că vor primi cu o oră mai devreme newsletterul de Black Friday 2013.

Pentru al doilea an consecutiv, QuickMobile intra în cursa reducerilor de Black Friday pentru al doilea an concesutiv, pregatind discounturi de pana la 99% la 90% din telefoane, accesorii, tablete si servicii.

Şi Carrefour pregăteşte reduceri de Black Friday. Hipermarketurile Carrefour anunţă oferte precum mașină de spălat 1000 rotații per minut la doar 499 RON, laptop la doar 899 RON, frigider la doar 499 RON, aspirator 2000W la doar 199 RON.

Domo anunță pentru reduceri pentru Black Friday de până la 50% la mai multe categorii de produse, informează un comunicat al companiei. Cumpărătorii vor avea la dispoziție, la reduceri, peste 8.000 de produse, inclusiv modele disponibile exclusiv în magazinele Domo. „Ne așteptăm la vânzări de până la 8-9 ori mai mari faţă de media unei luni normale. Tocmai de aceea am făcut din timp toate pregătirile ca să le putem oferi clienților noștri atât produsul dorit la un preț redus, cât și cea mai bună experienţă de cumpărare de Black Friday la Domo. Am suplimentat suprafaţa de depozitare cu peste 2.500 de m2, am crescut cu 50% numărul personalului și am încheiat contracte cu firme premium de curierat pentru onorarea comenzilor online”- a declarat Ligia Roşu, Marketing Manager Domo.

Retailerul suedez de mobilă IKEA va organiza pentru prima dată în România campania Black Friday. La magazinul din Băneasa reducerile vor fi de până la 50% timp de trei zile.


 • BLACK FRIDAY 2013: Economica.net a analizat ofertele principalelor magazine online şi vă prezentăm cele mai ieftine smartphone-uri ale căror preţuri nu depăşesc în acest moment 350 de lei, smartphone-uri pe care le vei putea achiziţiona cu cel puţin 30% reducere.

  Am găsit LG Optimus L3 la preţul de 348 lei în oferta evoMAG.ro, un smartphone cu sistem Android 2.3, procesor de 800 Mhz, memorie internă de 1GB şi o cameră foto de 3.15 megapixeli.

  În oferta eMAG am găsit terminalul Allview A4 All la preţul de 329 de lei, un smartphone cu un procesor de 1 Ghz, 256 MB RAM, memorie interna de 512 MB şi o cameră de 2 megapixeli.

  La Koyos.ro am găsit Samsung Galaxy Star la preţul de 309 lei, un terminal cu un procesor de 1 Ghz, o memorie internă de 4GB, una RAM de 512 MB şi o cameră de 2 megapixeli.

  La un preţ foarte accesibil am găsit si Samsung Galaxy Y, în oferta CEL.ro costă 329 de lei şi vine dotat cu un procesor de 830 Mhz, 290 RAM, memorie internă de 180 MB şi o cameră de 2 megapixeli.  

  BLACK FRIDAY 2013: Peste 60 de magazine online din România au anunţat deja că pregătesc oferte speciale pentru Black Friday 2013, cea mai amplă campanie de reduceri online din an, potrivit datelor colectate de 2Parale de la cei peste 280 de advertiseri din reţea. Vinerea de 29 noiembrie, ziua de vârf pentru reducerile online, va aduce anul acesta promoţii de până la 80% pentru o gamă largă de produse, de la electronice (telefoane, tablete, televizoare, laptopuri, etc) şi electrocasnice la haine, cărţi şi jucării pentru copii.

  Black Friday sau Vinerea Neagră marchează ziua de vineri care succede sărbătoarea de Ziua Recunoştinţei şi deschide sezonul cumpărăturilor de Crăciun. În acest an, reducerile de Black Friday vor atinge maximul în vinerea de 29 noiembrie.

  Ultimii ani au adus extinderea sărbătorii reducerilor şi pe piaţa din România, comercianţii online fiind cei care au promovat campania în rândul consumatorilor români. Fenomenul a luat amploare şi a generat vânzări spectaculoase magazinelor care au venit cu promoţii consistente.

  În 2012, prin 2Parale, cea mai mare reţea de afiliere din România, s-au înregistrat de 15 ori mai multe vânzări de Black Friday decât într-o zi obişnuită de vineri. Cele peste 200 de magazine online din 2Parale au atras într-o singură zi 9.477 de comenzi,  în valoare de 3,2 milioane de lei (fără TVA).

  Lista completă a magazinelor online cu oferte de Black Friday 2013 este disponibilă pewww.2parale.ro/home/blackfriday.

  ”Dacă Black Friday 2012 a fost o acţiune de marketing fără precedent în online-ul românesc, avem semnale puternice de la advertiserii cu care lucrăm că 2013 va aduce implicarea unui număr mai mare de magazine. Estimăm că peste 100 de magazine online din 2Parale vor lansa oferte de Black Friday. Este un fenomen care aduce beneficii imediate şi pe termen lung atât cumpărătorilor, cât şi comercianţilor şi afiliaţilor”, a declarat Dorin Boerescu, CEO 2Parale.

  BLACK FRIDAY 2013 – Ce magazine pregătesc oferte

  Anul acesta, campania a atras interesul unui număr mai mare de comercianţi online, mai bine de o treime din cele peste 60 de magazine online care şi-au anunţat implicarea în Black Friday 2013 declarând că nu au derulat promoţii în perioada similară din 2012.

  Magazinele din 2Parale pregătesc o ofertă bogată pentru cumpărători, unele mizând pe reduceri chiar şi de 80%, iar altele pe cadouri şi pachete promoţionale. De asemenea, există magazine online care vor extinde perioada reducerilor pe parcursul mai multor zile,  nu doar în Vinerea Neagră, iar altele vor lua startul mai devreme, pe 22 noiembrie.

  Black Friday 2013 va aduce reduceri din toate domeniile, de la electronice şi electrocasnice la fashion, cosmetice, cărţi, produse home&deco, asigurări şi chiar alimente.  Pentru fiecare categorie de magazine sunt aşteptate vânzări spectaculoase, în condiţiile în care numai anul trecut comenzile cu crescut de 22 de ori pentru un advertiser de fashion sau chiar şi de 40 de ori.

  Din segmentul IT&C, de exemplu, şi-au anunţat participarea branduri puternice din domeniu, precum evoMAG, MarketOnline şi Clickshop, în timp ce Miniprix, TinaR şi 3 Suisses se numără printre magazinele online care pregătesc promoţii la haine şi accesorii. Elefant şi Nemira, de pildă, vor aduce reduceri substanţiale la cărţi, iar părinţii vor putea achiziţiona la preţuri mici produse pentru copii, de la magazine online ca Noriel sau Bebebliss. Cei pasionaţi de designul interior vor putea găsi oferte home&deco la advertiseri precum Vivre sau Homeycomb.  Românii vor putea achiziţiona la reducere inclusiv produse alimentare, OanaCuBunătăţi şi Bioportal alăturându-se campaniei de Black Friday.

  BLACK FRIDAY: Cum să eviţi păcălelile

   Cei care obişnuiesc să viziteze periodic magazinele online din ţara noastră au remarcat tendinţa unor retaileri de a ajusta în sus preţurile la anumite produse, diferenţa fiind nu de puţine ori semnificativă. Drept urmare, pentru a evita potenţialele cap-cane pregătite sub forma unor false reduceri de preţuri strecurate în ofertele pentru Black Friday 2013, vă invităm să studiaţi încă de pe acum preţurile de vânzare ale produselor pe care intenţionaţi să le cumpăraţi, astfel încât să puteţi sesiza mai uşor eventuale oferte minci-noase prezentate după startul campaniei. Comparaţi preţurile Totuşi, dacă în ziua de Black Friday găsiţi oferte tentante şi pentru produse al cărui preţ nu aţi avut ocazia să-l verificaţi dinainte, nu trebuie să vă lăsaţi descurajaţi. Adesea, pentru a descoperi capcanele întinse de vânzători este de ajuns doar să comparaţi preţul redus cu cel afişat în oferta magazinelor rivale, eventual şi cele care nu participă la campania Black Friday 2013. Între timp, administratorii magazinelor online participante fac ultimele pregătiri pentru asigurarea unui mediu cât mai îmbietor pentru amatorii de chilipiruri. Însă, după cum bine ştim din anii anteriori, Black Friday nu este o zi a cumpărăturilor relaxate, în care alegem în voie dintr-o ofertă consistentă de produse cu preţuri reduse substanţial. Din con-tră, este o zi a nervilor întinşi la maximum, în care vânătorii de chilipiruri trebuie să dea dovadă de competitivitate şi ingeniozi-tate dacă vor să prindă ofertele cele mai tentante.

 

BLACK FRIDAY 2013. Retailerul Flanco anunţă că REDUCERILE de BLACK FRIDAY 2013 vor avea loc în zilele de 22, 23 şi 24 noiembrie.

Şi Oktal.ro anunţă reduceri de Black Friday 2013 din 22 noiembrie, iar laptopurile de ultimă generaţie şi tabletele vor fi vedetele de sezon.

Reduceri Black Friday 2013. Ce oferte au pregatit magazinele

Magazinul online electroIT emag.ro şi retailerul Flanco anticipează în perioada campaniei Black Friday vânzări de 41 milioane de euro, în creştere cu 52% faţă de evenimentul similar din 2012.

Şi Evomag le promite celor care se abonează la newsletter că vor primi cu o oră mai devreme newsletterul de Black Friday 2013.

Pentru al doilea an consecutiv, QuickMobile intra în cursa reducerilor de Black Friday pentru al doilea an concesutiv, pregatind discounturi de pana la 99% la 90% din telefoane, accesorii, tablete si servicii.

Şi Carrefour pregăteşte reduceri de Black Friday. Hipermarketurile Carrefour anunţă oferte precum mașină de spălat 1000 rotații per minut la doar 499 RON, laptop la doar 899 RON, frigider la doar 499 RON, aspirator 2000W la doar 199 RON.

Domo anunță pentru reduceri pentru Black Friday de până la 50% la mai multe categorii de produse, informează un comunicat al companiei. Cumpărătorii vor avea la dispoziție, la reduceri, peste 8.000 de produse, inclusiv modele disponibile exclusiv în magazinele Domo. „Ne așteptăm la vânzări de până la 8-9 ori mai mari faţă de media unei luni normale. Tocmai de aceea am făcut din timp toate pregătirile ca să le putem oferi clienților noștri atât produsul dorit la un preț redus, cât și cea mai bună experienţă de cumpărare de Black Friday la Domo. Am suplimentat suprafaţa de depozitare cu peste 2.500 de m2, am crescut cu 50% numărul personalului și am încheiat contracte cu firme premium de curierat pentru onorarea comenzilor online”- a declarat Ligia Roşu, Marketing Manager Domo.

Retailerul suedez de mobilă IKEA va organiza pentru prima dată în România campania Black Friday. La magazinul din Băneasa reducerile vor fi de până la 50% timp de trei zile.


loading...