BLACK FRIDAY 2015: Ce să eviţi în Vinerea Neagră

Black Friday 2015 va debuta peste mai puțin de o lună, iar, ca de obicei, printre numeroasele oferte tentante, vor fi și unele de care ar trebui să vă feriți.

03 nov. 2015, 11:11
BLACK FRIDAY 2015: Ce să eviţi în Vinerea Neagră

Black Friday 2015 începe în mai puțin de o lună, atunci când cele mai mari magazine din România vor oferi reduceri importante la o gamă variată de produse. După cum probabil știți, la fel ca anul trecut, Black Friday va fi organizată în două etape. Prima dintre acestea va fi pe 20 noiembrie, iar a doua, pe 27 noiembrie.

Citeşte şi BLACK FRIDAY 2015. A început numărătoarea inversă. De unde cumperi produse APROAPE GRATIS

Unele magazine, însă, vor oferi reduceri pe parcursul întregii perioade cuprinse între 20 și 29 noiembrie.

Ce să nu cumperi de Black Friday 2015

Reducerile considerabile pe care le veți vedea de Black Friday nu înseamnă că ar trebui să cumpărați produse de care nu aveți nevoie. Mulți oameni fac acest lucru din două motive: fie pentru că oferta li s-a părut una de nerefuzat, fie pentru că au dorit să vândă produsul ulterior la un preț mai mare. În ambele situații, însă, aceștia riscă să piardă bani pe care i-ar fi putut investi în dispozitive de-a dreptul utile. În primul rând, orice discount mult prea mare ridică semne de întrebare. Sunt deja cunoscute situațiile în care unor produse li se mărește prețul chiar înainte de Black Friday, pentru ca reducerea să fie cât mai mare. 

Dacă sperați să vindeți produsul după Black Friday 2015 pe un site precum Okazii.ro sau Olx.ro, atunci trebuie să luați în considerare faptul că nu veți fi singurii care vor face acest lucru. În cazul în care produsul nu este unul extrem de căutat, situația devine cu atât mai dificilă.  

PC-urile se numără și ele printre produsele extrem de căutate de Black Friday. Nu vor fi puține ofertele la dispozitive dotate cu procesoare Intel Celeron, sau Intel Core i3. Dacă vreți un calculator care să vă fie util peste doi ani de zile și care să se descurce bine atât cu aplicații, cât și cu jocuri, atunci nu ar trebui să acceptați ceva mai slab decât un intel Core i5 din generația a patra. 

Generația a treia ar trebui cu totul evitată, iar performanțele nu reprezintă singurul motiv. Într-adevăr, în timpul jocurilor veți avea rezultate mai bune, însă cea mai importantă diferență este la capitolul eficiență. Procesoarele din cea de-a patra generație sunt mult mai bine optimizate, motiv pentru care vor consuma mai puțină energie decât predecesoarele lor. 

Smartphone-urile sunt, probabil, cele mai căutate dispozitive de Black Friday, însă înainte de a le cumpăra, trebuie să știți exact ce vă doriți de la acesta. Orice dispozitiv cu o capacitate de stocare mai mică de 16GB ar trebui evitat, mai ales dacă aveți de gând să stocați o cantitate mare de conținut media. De asemenea, nu are rost să cumpărați un telefon extrem de ieftin cu o cameră foto de 4 sau 5 megapixeli în condițiile în care vreți să realizați imagini de cea mai bună calitate. 

Trebuie să țineți cont și de sistemul de operare atunci când faceți upgrade-ul, pentru a nu achiziționa din greșeală un dispozitiv care nu a mai primit un update de la Android 4.4.2 încoace. Sistemul de operare al celor de la Google a ajuns deja la versiunea 6.0 Marshmallow, așa că înainte de a vă decide asupra unui telefon, ar fi bine să vă asigurați că veți beneficia de versiunea 5.0 Lollipop sau una mai recentă.

BLACK FRIDAY 2015: Evitați tabletele cu specificații slabe

Nu trebuie să uităm nici de tablete. Deși nu s-a vorbit mult despre acest lucru, eMAG a reușit o performanță remarcabilă anul trecut reușind să vândă 20.000 de tablete de Black Friday (în condițiile în care numărul de smartphone-uri vândute a fost de 30.000). Cel mai probabil, marea majoritatea a tabletelor au fost modele ieftine ale unor producători necunoscuți, exact cele pe care trebuie să le evitați. 

Având în vedere dimensiunile din ce în ce mai mari ale telefoanelor, nu sunt foarte multe motive pentru a vă mai cumpăra o tabletă. Însă dacă ați așteptat până la Black Friday 2015 pentru a face o astfel de investiție, atunci nu există niciun motiv pentru care ar trebui să optați pentru un model cu rezoluție mică, margini extrem de groase și cu specificații extrem de slabe.

Mai multe detalii, pe playtech.ro