BLACK FRIDAY 2016. Toate ofertele şi REDUCERILE. Vezi recomandările pentru cumpărători

BLACK FRIDAY 2016. Campania de reduceri Black Friday, susţinută de majoritatea retailerilor, a început în noaptea de joi spre vineri, clienţii având bugete de cumpărături cuprinse între 500 şi peste 1.000 de lei.

18 nov. 2016, 06:24
BLACK FRIDAY 2016. Toate ofertele şi REDUCERILE. Vezi recomandările pentru cumpărători

UPDATE Vineri dimineaţă, site-ul eMAG.ro a fost indisponibil de mai multe ori din cauza numărul mare de utilizatori. Mesajul afişat: „Serviciu momentan indisponibil… revenim imediat!”. La ora 8.05, eMAG.ro şi-a revenit.

Anul trecut, numărul maxim înregistrat pe site-ul eMAG.ro a fost de 300.000 de utilizatori simultan.

eMAG este cel mai căutat site de Black Friday, compania estimând că va vinde 800.000 de produse în valoare de 250 milioane lei.

BLACK FRIDAY 2016. eMAG.ro, CEL.ro, evoMAG.ro, PCGarage.ro sunt printre cele mai mari magazine online, generaliste sau electro-IT, care au anunţat campanii cu ocazia Black Friday, scrie economica.net. Reduceri la telefoane sau servicii se găsesc şi la cei patru mari operatori telecom, Orange, Vodafone, Telekom şi RCS & RDS, la retaileri online de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii, precum FashionDays.ro, sau la magazine specializate, cum este F64.ro.

Anul acesta au intrat în joc şi companii de energie – E.On pune la bătaie şase luni de facturi zero la curent prin intermediul eMAG – dar şi site-ul de anunţuri imobiliare Storia.ro, care promite o campanie de trei zile cu reduceri de până la 25% la proprietăţi din toate regiunile ţării.

Cumpărătorii au bugete de 1.000 de lei, vânzătorii au reduceri de până la 70%

BLACK FRIDAY 2016. Ultimele sondaje referitoare la această campanie au arătat că opt din zece din români intenţionează să cumpere produse aflate la promoţie de Black Friday, sunt interesaţi de ofertele magazinelor şi urmăresc evoluţia preţurilor. Iar preţurile scad, în această perioadă, cu 5% până la 70% la articole dintre cele mai diverse, în special electronice şi electrocasnice.

„Numărul românilor care au auzit de reducerile din cadrul Black Friday a ajuns anul acesta la 78% în rândul persoanelor cu vârste între 18 şi 65 de ani, în creştere de la 71% în 2015. Evenimentul prezintă o notorietate mai ridicată în rândurile tinerilor (18-34 de ani) şi ale persoanelor din mediul urban”, arată un sondaj al Kantar Millward Brown România.

Sumele pe care le alocă românii pentru achiziţia de produse în Black Friday s-au majorat în ultimii ani. Astfel, 26% dintre respondenţi spun că vor aloca anul acesta peste 1.000 de lei pentru achiziţia de produse în perioada Black Friday. Ponderea celor care şi-au bugetat cumpărături de peste 1.000 de lei de Black Friday este şi mai mare în mediul urban, ajungând la 28%. Aproape 35% din români vor aloca anul acesta de Black Friday cel mult 500 de lei, iar 20% intenţionează să cheltuiască între 500 şi 1.000 de lei. Bărbaţii sunt dispuşi să aloce sumele cele mai mari, 30% dintre aceştia intenţionând să cumpere produse a căror valoare cumulată depăşeşte 1.000 de lei. La polul opus, doar 20% dintre femei sunt dispuse să cheltuiască peste 1.000 de lei de Black Friday, 45% dintre femei optând pentru cumpărături cu o valoare de sub 500 de lei, potrivit unui sondaj realizat de platforma online iVox.

Anul acesta, de Black Friday, românii vor cumpăra mai ales produse electro-IT. În topul preferinţelor pentru cumpărături se regăsesc cel mai frecvent televizoarele (41% dintre respondenţi au menţionat categoria), electrocasnicele mici (32%) şi frigiderele (25%). Telefoanele mobile şi maşinile de spălat sunt următoarele două categorii de produse aflate pe listele de cumpărături pentru Black Friday, fiind amintite, pentru fiecare categorie, de câte 22% dintre cei intervievaţi cu privire la intenţia de achiziţie, arată sondajul Kantar.

BLACK FRIDAY 2016. Pentru evitarea fraudelor şi a viruşilor informatici, compania Bitdefender a emis un set de recomandări destinate cumpărătorilor de Black Friday. Bitdefender arată că principalul vector folosit de răufăcătorii care operează în perioada de Black Friday este „ţintirea potenţialilor clienţi cu e-mail-uri care promit chilipiruri”.

1. Identificaţi şi ignoraţi mesajele de phishing. Escrocii folosesc cupoane de reduceri pentru a ademeni utilizatorii mai puţin vigilenţi. Aceştia atrag utilizatorii cu pagini de shopping false şi îi păcălesc să divulge detalii de card în schimbul unor produse care nu vor ajunge niciodată la ei.

2. Nu cumpăraţi produse promovate prin e-mail-uri nesolicitate. Verificaţi legitimitatea unui magazin online pe forumuri, printr-o simplă căutare în motoarele de căutare. Învăţaţi din experienţa altora.

3. Alegeţi doar magazine online cu certificate SSL astfel încât să le puteţi confirma identitatea. O adresă ce începe cu HTTPS şi un lăcăţel indică faptul că sunteţi pe o pagină securizată, dar magazinele online respectabile furnizează şi informaţii legate de identitate împreună cu certificatul SSL.

4. Nu divulgaţi codul PIN în locul codului CVV (Card Verification Value). Acesta din urmă este un număr de trei cifre scris pe spatele cardului de credit sau de debit. Majoritatea comercianţilor online îl solicită pentru a fi siguri că cel care face tranzacţia este posesorul real al cardului.

5. Faceţi o scanare completă a sistemului înainte de a iniţia o plată şi asiguraţi-vă că este 100% sigur.

6. Când tranzacţia este finalizată şi primiţi în continuare mesaje de la departamentul de relaţii cu clienţii al magazinului online, cereţi informaţii în plus în legătură cu măsurile de securitate suplimentare solicitate de comerciant.

7. Folosiţi conexiunea de date mobile a telefonului sau tabletei pentru a face achiziţii online. Evitaţi să faceţi cumpărături conectaţi la o reţea wireless publică ce poate fi interceptată. Dacă e neapărat necesar să faceţi asta, folosiţi o soluţie de plată dedicată, precum Bitdefender Safepay, pentru a vă conecta în siguranţă la contul bancar sau pe site-uri de plăţi online.

8. Pe cât posibil, faceţi cumpărături online de acasă. Este riscant să cumpăraţi în timp ce sunteţi la serviciu, la bibliotecă, într-o cafenea, în laboratorul şcolii unde computerele pot fi folosite de alte persoane. Aceste sisteme pot fi monitorizate prin mecanisme de supraveghere.

9. Asiguraţi-vă că folosiţi o soluţie de securitate care blochează şi reclamele periculoase. Menţineţi-vă întotdeauna browser-ul şi soluţia de securitate actualizate. Troienii bancari şi viruşii cu componentă de rootkit sunt ameninţări în creştere. Aceştia fură informaţii bancare, monitorizează tranzacţiile sau se autentifică în conturile bancare în timp ce stau ascunse în sistem.

10. Verificaţi-vă regulat conturile în special înainte şi după tranzacţiile online, pentru a fi siguri că totul este în regulă.

Citeşte şi: BLACK FRIDAY. Bilete de avion, de la 1 euro dus-întors pentru 6 destinaţii. City break în Europa de la 9.99 euro