BLACK FRIDAY 2017: S-a lansat ghidul cumpărătorilor, tot ce trebuie să ştii despre VINEREA NEAGRĂ 2017

În 2016, vânzările online de Black Friday au depăşit 120 de milioane de euro, România fiind a doua ţară din lume cu cea mai mare creştere a comerţului online (38%), anunţă Asociaţia Română a Magazinelor Online, care a lansat ghidul pentru Black Friday 2017.

30 oct. 2017, 09:47
BLACK FRIDAY 2017: S-a lansat ghidul cumpărătorilor, tot ce trebuie să ştii despre VINEREA NEAGRĂ 2017

Black Friday se va desfaşura pe 17 noiembrie în mediul online, precizează asociaţia într-un comunicat.

Ghidul pentru Black Friday este adresat retailerilor, dar şi clienţilor şi cuprinde informaţii pentru fiecare stadiu al procesului de cumpărare, de la faza de prospecţie, planificare şi derulare a achiziţiilor în cazul clienţilor, la organizarea cataloagelor de produse, a stocurilor, plăţilor şi livrărilor, dar şi a procesului post-vânzare.

”Vorbim de câteva mii de magazine online angrenate în fenomenul Black Friday, milioane de produse cu preţ redus, mii de angajaţi implicaţi, de la faza de planificare la cea de execuţie, deci un efort logistic considerabil concentrat într-o singură zi. Totodată, având în vedere creşterile înregistrate de Black Friday în fiecare an, atât din perspectiva numărului cumpărătorilor, cât şi a valorii vânzărilor, considerăm esenţial să asigurăm o bună informare a retailerilor relativ la provocarea organizării evenimentului de shopping astfel încât să ofere cu fiecare an o experienţă cât mai bună clienţilor”, a declarat Florinel Chiş, director executiv al Asociaţiei Române a Magazinelor Online.

Anul trecut comerţul online din România a avut un avans de 38% la o valoare de 2,05 miliarde de euro, conform raportului european privind comerţul electronic realizat de Global Ecommerce Association. România s-a clasat astfel pe primul loc în Europa după rata de creştere şi pe locul doi la nivel global, după Australia, care a înregistrat un avans de 40%.

Pentru anul în curs, ARMO estimează o valoare a retailului online autohton de peste 2,5 miliarde de euro şi un potenţial de dublare a acestei valori până în 2020.

Printre magazinele membre ARMO se numără AVStore, F64, Elefant, FashionUp, evoMAG, SevenSins.ro, eMAG, PC Garage, Romstal.