BLACK FRIDAY 2019. Alertă maximă! Capcanele în care pot cădea cumpărătorii

BLACK FRIDAY 2019. ANCOM recomandă românilor să aleagă cu grijă ofertele online de Black Friday 2019 şi să fie atenţi, de asemenea, la condiţiile şi termenele de livrare a coletelor.

14 nov. 2019, 14:59
BLACK FRIDAY 2019. Alertă maximă! Capcanele în care pot cădea cumpărătorii

BLACK FRIDAY 2019. Pentru că de Black Friday 2019 piaţa online este inundată de oferte speciale, iar operatorii de comunicaţii vin cu o gamă largă de oferte speciale de telefonie, internet sau televiziune Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii atrage atenţia utilizatorilor să se informeze înainte de a face orice achiziţie.

BLACK FRIDAY 2019. Recomandări pentru cumpărături de Black Friday 2019

BLACK FRIDAY 2019. ANCOM le recomandă utilizatorilor să urmărească următoarele aspecte:

– care este costul lunar al abonamentului care facilitează achiziţionarea echipamentelor la preţuri reduse sau gratuite;

– care este intervalul exact în care ar urma să beneficieze de eventuale reduceri ale costului lunar al abonamentului;

– dacă serviciul este disponibil în zona lor de reşedinţă. Pentru a verifica acoperirea cu semnal mobil pentru tehnologiile 2G/3G/4G, pentru toţi operatorii mobili activi pe piaţa din România, utilizatorii pot consulta platforma informatică www.aisemnal.ro – site-ul realizat integral de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii;

– care este perioada minimă contractuală, adică acel interval de timp în care utilizatorul nu poate renunţa la contract fără a plăti taxe de reziliere anticipată – perioadă limitată legal la 12 sau 24 de luni pentru contractele telecom.

BLACK FRIDAY 2019. Livrarea de Black Friday 2019

BLACK FRIDAY 2019.  Utilizatorii trebuie să ţină cont că, din cauza numărului mare de comenzi, companiile care se ocupă de livrarea coletelor sunt suprasolicitate de Black Friday. Totodată, coletele pot fi pierdute sau deteriorate în timpul transportului. De aceea, ANCOM le recomandă utilizatorilor să verifice ce opţiuni de livrare li se oferă şi să aleagă servicii suplimentare de siguranţă, cum ar fi serviciul cu deschidere la livrare sau serviciul de trimitere cu valoare declarată.

BLACK FRIDAY 2019. Înşelătoriile care te lasă falit de Vinerea Neagră. Poliţia ne învaţă cum să nu fim păcaliţi

BLACK FRIDAY 2019.  În acelaşi timp, utilizatorii trebuie să ştie că, atunci când folosesc serviciile de livrare, condiţiile în care se realizează livrarea unor produse comandate online sunt parte a raportului contractual între comerciantul care deţine magazinul online şi cumpărător.  Astfel, în situaţiile în care întâmpină probleme legate de livrarea unor produse comandate online, este necesar şi eficient ca utilizatorii să se adreseze, în primul rând, magazinului online.

BLACK FRIDAY 2019. În cazul în care sesizarea nu este soluţionată pe cale amiabilă, ANCOM le sugerează utilizatorilor să se adreseze Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Este important ca utilizatorii să păstreze toate documentele (factură, bon fiscal, formularul de livrare) care pot dovedi achiziţia făcută.


loading...