BLACK FRIDAY 2019: Românii cumpără de 1,2 miliarde de lei. Cine oferă cele mai mari reduceri de Black Friday

Publicat: Luni, 04 Noiembrie 2019 14:46 // Actualizat: Luni, 04 Noiembrie 2019 14:46 // Sursa: romaniatv.net

Fenomenul Black Friday își va continua trendul ascendent, iar ediția Black Friday 2019 va aduce o creștere cu 25% a valorii tranzacțiilor online comparativ cu anul trecut, ajungând la peste 360 milioane de lei, potrivit unui comunicat al procesatorului de plăți PayU România. În același timp, estimările arată că valoarea totală a cumpărăturilor online, inclusiv achitate cu numerar la livrare, va înregistra o creștere similară.

BLACK FRIDAY 2019: "Investițiile constante și susținute ale furnizorilor de servicii de plată online, cât și ale comercianților în noi tehnologii și în educația cumpărătorilor, au transformat Black Friday în cel mai așteptat eveniment în e-commerce.

De la an la an, tot mai mulți români văd că este mai simplu, mai sigur și mai rapid să cumpere și să plătească online. Ne așteptăm ca întreaga valoare a tranzacțiilor să crească cu 20% și să ajungă la 1,2 miliarde de lei, incluzând atât pe cele achitate online, cât și cumpărăturile cu numerar la livrare”, a declarat Marius Costin, Country Manager PayU România.

Categoria IT&C va rămâne în topul preferințelor românilor de Black Friday, în timp ce valoarea medie a coșului de cumpărături va continua să scadă

Vânzările produselor din categoriile fashion, home & deco și turism înregistrează creșteri constante de la an la an de Black Friday, dar în topul preferințelor românilor vor rămâne produsele IT&C (electronice și electrocasnice), urmate de fashion (îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii).

Valorea medie a coșului de cumpărături reprezintă un indicator relevant al unui eveniment de e-commerce tot mai matur. Anul cesta, estimările pentru Black Friday arată că va înregistra o ușoară scădere de 4% față de anul trecut, ajungând la 650 LEI.

Comportamentul românilor în ceea ce privește plățile online

Încrederea românilor în cumpărăturile online este în continuă creștere, aceștia alegând modalități de plată rapide și sigure. Plata cu un singur click va avea și anul acesta o pondere semnificativă pe 15 noiembrie, urmând ca 70% dintre plățile online să fie efectuate cu un singur click, conform estimărilor PayU România.

În același timp, 40% din valoarea totală a tranzacțiilor procesate vor proveni din plățile cu un card în rate fără dobândă. Valoarea medie a coșului de cumpărături plătit cu un astfel de card este, în medie, cu 50% mai mare decât coșul mediu de cumpărături obișnuit.

„Edițiile anterioare de Black Friday ne-au arătat că românii se pregătesc în avans pentru cel mai important eveniment de shopping al anului. Aceștia verifică fiecare categorie de produse de care sunt interesați și își pregătesc lista de cumpărături, în timp ce își înregistrează cardurile în sistemul comercianților, pentru plăți rapide și sigure, efectuate cu un singur click. De exemplu, eMAG a anunțat că peste 1 milion de persoane și-au înregistrat deja cardurile în aplicația eMAG, pentru a putea plăti cu un singur click”, a adaugat Marius Costin.

Black Friday 2019 în România

Cumpărători din întreaga lume aleg comercianți români, în timp ce românii își extind căutarea produselor preferate pe platformele transfrontaliere, se arată în analiza prezentată de procesatorul de plăți.

Anul trecut, aproximativ 10% din totalul plăților online de Black Friday au fost tranzacții efectuate cu un card emis într-o altă țară. În timp ce persoane din țări exotice precum Australia, Japonia, Coreea de Sud sau Singapore au cumpărat produse de la magazinele online românești care au avut promoții de Black Friday, Ungaria și Regatul Unit vor rămâne și anul acesta în topul țărilor de unde vor fi efectuate cele mai multe plăți online.

„Comerțul electronic transfrontalier este principala tendință pe o piață digitală fără frontiere, iar Black Friday confirmă în fiecare an acest lucru. Cumpărători din toată lumea cumpără din România și tot mai mulți români își extind căutarea pentru produsele preferate și pe platformele din afara țării.

Acest lucru indică doar faptul că magazinele online românești trebuie să fie gata pentru cumpărători internaționali, dar și să își extindă afacerile în afara țării. PayU este un partener de încredere pentru a facilita acest proces”, a încheiat Marius Costin.

Printre retailerii din portofoliul PayU care vor participa la ediția Black Friday 2019 se numără: eMAG, FashionDays, PC Garage, Altex, Elefant, Flanco, Jysk, Kika, Vivre, F64, iStyle.

Black Friday 2019, atenţie la înşelătorii. Detaliul care anunță că un site nu este sigur

 

Zeci de români cad zilnic victime falselor oferte online. Comerțul pe internet este în creștere, la fel și numărul site-urilor care păcălesc cumpărătorii.

Din grabă sau neștiință, oamenii accesează pagini web care nu au suficiente elemente de siguranță.

Întodeauna când accesați o pagină de internet, în colțul din stânga sus trebuie să apară pictograma unui lacăt. Altfel, siteul nu este unul sigur, avertizează Poliția Română.

Oamenii legii au întocmit un ghid care să îi ferească pe consumatori de păcăleli în perioada reducerilor, mai ales cele promovate sub numele „Black Friday”. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 10 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H