Black Friday 2019: s-au primit 540 de reclamaţii de false reduceri

Publicat: Luni, 02 Decembrie 2019 17:16 // Actualizat: Luni, 02 Decembrie 2019 17:16 // Sursa: romaniatv.net

Black Friday 2019 - ANPC a primit 540 de reclamaţii privind campania falsă de reduceri, livrare întârziată, stocuri epuizate în câteva minute de la începutul campaniei.

Black Friday 2019 - ANPC a primit 540 de reclamaţii privind campanie falsă de reduceri, livrare întârziată, stocuri epuizate în câteva minute de la începutul campaniei

ANPC a primit 540 de reclamaţii după Black Friday 2019, referitoare la campanii false de reduceri, livrare întârziată, stocuri epuizate în câteva minute de la începutul campaniei.

”La Autoritatea Natională pentru Protecţia Consumatorilor au fost înregistrate un număr de 540 reclamaţii privind campania Black Friday 2019 faţă de 795 reclamaţii în campania anului 2018”, anunţă  ANPC, reclamaţiile vizând majoritatea magazinelor online mari, potrivit news.ro.
   
 Aspectele sesizate  de către consumatori au fost: întârziere livrare, comenzi achitate şi nelivrate, comenzi anulate, nerespectare comandă, campanie falsă de reduceri, reducere falsă a preţurilor (înainte de promoţie preţurile au fost chiar mai mici), toc epuizat în câteva minute de la începutul campaniei.

Alte probleme sesizate de clienţi se referă la manipulare defectuoasă la transport, anulare comandă făcută on-line, deşi iniţial au fost acceptate, vouchere inactive în Black Friday, produse neconforme, afişarea preţului de referintă incorect, informarea eronată privind dreptul de denunţare unilaterală a contractului în conformitate cu prevederile OUG 34/2014

Conform unei statistici ANPC, după campania de Black Friday din 2018, au fost depuse 795 de reclamaţii, fiind verificaţi 92 de operatori economici din Bucureşti şi din judeţele Iaşi, Timiş, Cluj, Braşov, Dolj, Galaţi şi Prahova. Au fost aplicate 87 de sancţiuni, 22 de avertismente şi 65 de amenzi în valoare de 215.000 de lei. aproape jumătate din sumă, 107.000 de lei fiind aplicată în Prahova, informează news.ro.

”Aspectele reclamate au vizat nerespectarea termenului de livrare, afişarea preţului de referinţă incorect, informare incorectă privind dreptul de denunţare unilaterală a contractului, produse comandate online achitate şi nelivrate, refuzul primirii produsului returnat, comandă onorată parţial, anularea comenzii fără informarea consumatorilor, preţ mai mare de Black Friday faţă de preţul afişat anterior”, declara  directorul general al ANPC Paul Anghel.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7785
RON
09 Dec
noapte -2 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H