BLACK FRIDAY: Explicaţia detaliată! De ce cresc preţurile înainte de cele mai mari reduceri

Black Friday 2015 va avea loc peste câteva zile, iar în acest articol vă vom explica una dintre practicile mai puțin elegante din perioada reducerilor.

07 nov. 2015, 20:00
BLACK FRIDAY: Explicaţia detaliată! De ce cresc preţurile înainte de cele mai mari reduceri

Black Friday 2015 va veni, ca obicei, cu numeroase oferte, care mai de care mai bune, la dispozitive electronice de toate felurile. Dacă ați economisit bani, însă, pentru 20 și 27 noiembrie, ar fi bine să aveți grijă de la ce retaileri cumpărați, deoarece unele oferte s-ar putea să nu fi atât de avantajoase pe cât ar părea la prima vedere. Asta deoarece unii dintre producători au tendința de a modifica prețurile înainte de sezonul reducerilor.

De ce cresc prețurile înainte de Black Friday? În mod evident, pentru a se câștiga o sumă mai mare de bani. După cum probabil vă dați seama, magazinele cele mai cunoscute nu apelează la asemenea metode, acestea ducând de multe ori la publicitate negativă pe rețelele sociale. Comercianții mai mici însă, nu se feresc de ele, iar grație unei portițe în legislația actuală, acestea nu sunt ilegale.

Cum se  vor mări prețurile de Black Friday 2015

Mai exact, conform celor de la ANPC, în cazul unei reduceri, ”prețul de referință este cel mai mic preț practicat în structura de vânzare în ultimele 30 zile”. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că producătorii care măresc prețurile cu puțin mai mult de o lună înainte de Black Friday nu comit vreun act ilegal.