Blaga a convocat la PDL şefii de organizaţii care îl susţin în lupta pentru preşedinţia partidului

Vasile Blaga şi-a numarat susţinătorii in războiul cu Elena Udrea. El i-a convocat pe toţi şefii de organizaţii, însă doar jumatate dintre ei au ajuns la Bucureşti. Mai bine de trei ore a durat reuniunea democrat-liberalilor de la sediul central al partidului.

17 feb. 2013, 18:32
Blaga a convocat la PDL şefii de organizaţii care îl susţin în lupta pentru preşedinţia partidului

O reuniune a mai multor lideri de organizaţii din PDL a avut loc, duminică seară, la sediul partidului. Printre participanţii la reuniune s-au numarat şi unii dintre cei care, până acum, erau consideraţi ca făcând parte din tabăra Elenei Udrea. De exemplu, Cristian Petrescu, fost ministru al Dezvoltării şi protejat al acesteia, a răspuns invitaţiei lui Blaga. De asemenea, au venit şi membri din organizaţia de Prahova, condusă de Roberta Anastase, susţinătoare a fostului ministru al Turismului.

Preşedintele PDL şi-a prezentat strategia pentru viitorul partidului, dar s-au discutat şi regulile după care se va desfăşura Convenţia Naţională din 23 martie.

Şedinţa vine înaintea unui consiliu extrem de important, care va avea loc săptămâna viitoare şi în cadrul căruia se vor stabili regulile jocului la Convenţia Naţională.

În acest moment există doi candidaţi, Vasile Blaga şi Elena Udrea, care se luptă pentru preşedinţia partidului.

Duminică, Cezar Preda a declarat că numirea unor preşedinţi interimari la conducerea anumitor organizaţii judeţene nu s-a făcut cu gândul la Convenţia PDL, care va stabili noua conducere a partidului.

„Suntem în faza în care suntem plini de sânge într-un ring de box lumea urla inclusiv antenorul loveste-l loveste-l eu nu vad nimic ca sunt plin de sânge pe ochi şi încep sa dau haotic din mâini luptându-mă, dar adversarul meu e în partea cealalta a ringului şi se uita la mine cum dau din mâini şi din picioare”, a declarat Preda.

„Nicăieri nu s-au pus interimate cu gândul la Convenţie. Eu vreau să vă spun că preşedintele Blaga nu avea în intenţie să organizeze convenţie când făcea aceste schimbări. Mi se par nişte lucruri care nu au adevăr în ele şi eu nu vreau să le duc mai departe”, a precizat prim-vicepreşedintele democrat-liberal.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, că în PDL se foloseşte acum „tehnica interimatului” de către o echipă de conducere pentru o înţelegere în perspectiva Convenţiei unde se va alege şeful partidului, precizând că este nevoie de alegeri cu mandatele jos.