Blaga, de acord cu alegeri interne pentru desemnarea candidatului PDL pentru prezidenţiale în 2014

PDL nu se grăbeşte să-şi aleagă prezidenţiabilul. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni că el îmbrăţişează ideea unor alegeri interne în partid pentru desemnarea unui candidat la prezidenţiale, dar pentru o astfel de variantă trebuie găsită o soluţie tehnică, având în vedere votul ce ar trebui exprimat în acest sens de cei 300.000 de democrat-liberali.

28 ian. 2013, 09:30
Blaga, de acord cu alegeri interne pentru desemnarea candidatului PDL pentru prezidenţiale în 2014

PDL nu se grăbeşte să-şi aleagă prezidenţiabilul. Desi luni era termenul limită pentru propunerile de criterii pe care să le îndeplinească viitorul candidat al PDL la Palatul Cotroceni, Vasile Blaga spune ca mai e timp suficient.

„Sunt termene până la care colegii mei transmit propunerile domnului secretar general. Nu numai cei din BPN, ci şi cei din ţară. Iar după aceea o să le analizăm. Dar nu-i nicio grabă”, a spus preşedintele PDL.

Întrebat dacă nu ar fi viabil şi pentru PDL să fie organizare alegeri interne pentru desemnarea unui candidat al partidului pentru prezidenţialele din 2014, Vasile Blaga a răspuns că: „este o idee pe care eu o îmbrăţişez”.

Să vedem cum s-ar putea pune în aplicare din punct de vedere tehnic pentru că în aceste alegeri interne normal ar trebui să voteze cei 300.000 de membri. Dar este o idee pe care eu de principiu o agreez. Şi e foarte serioasă. S-a practicat în Franţa, ultima oară cu foarte bune rezultate pentru Hollande şi stânga franceză„, a spus preşedintele PDL, Vasile Blaga, întrebat dacă este de acord cu o variantă similară pentru PDL în ceea ce priveşte desemnarea candidatului la prezidenţiale precum cea propusă de senatorul Călin Popescu-Tăriceanu pentru PNL.

Vasile Blaga a declarat, vineri, la Târgu Jiu, că nu înţelege „graba” unora de a stabili candidatul PDL la Preşedinţia României, el menţionând că Adriean Videanu este un posibil candidat, la fel ca şi alţi membri ai partidului.

Blaga a precizat că apreciază răspunsul oferit de către Adriean Videanula întrebarea dacă va candida, respectiv acela că îşi oferă disponibilitatea în situaţia în care partidul îl susţine pentru aşa ceva, liderul PDL spunând că doar în urma Convenţiei Naţionale din luna mai se poate lua o decizie în privinţa viitorului candidat.

Cele mai vehiculate nume de prezidenţiabili în PDL sunt Adriean Videanu, Vasile Blaga sau Mihai Răzvan Ungureanu.