Blaga: Desemnarea lui Morar la CCR este o numire bună VIDEO

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, crede că numirea lui Daniel Morar ca judecător al Curţii Constituţionale este una bună, datorită expertizei pe care Morar a acumulat-o în fruntea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

25 mart. 2013, 15:56
Blaga: Desemnarea lui Morar la CCR este o numire bună VIDEO

„Este o numire bună pentru că are o mare experienţă juridică. Nu poate să-i conteste nimeni rezultatele apreciate şi de Comisia Europeană ca procuror-şef al DNA. Dacă îşi doreşte şi domnia sa această funcţie, cu atât mai bine”, a declarat preşedintele PDL.

Președintele Traian Băsescu a semnat luni decretul de numire a lui Daniel Morar în funcția de judecător la Curtea Constituțională pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 9 iunie 2013.Potrivit Mediafax, preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a trimis o scrisoare privind încetarea în 8 iunie a mandatului Aspaziei Cojocaru, numită în CCR la propunerea Camera Deputaţilor.

Biroul Permanent a luat în discuţie şi celelalte cazuri de încetare a mandatului, respectiv ale lui Ion Predescu, numit la propunerea Senatului, şi Acsinte Gaspar, numit la propunerea Preşedinţiei.

În scrisoarea preşedintelui Curţii se arată că, potrivit legii 47/1992, cu trei luni înainte de expirarea mandatului fiecărui judecător, preşedintele Curţii sesizează pe preşedintele Camerei Parlamentului care a numit judecătorul sau, după caz, pe preşedintele României, solicitându-i să numească un altul în locul lui, iar numirea trebuie efectuată cu cel puţin o lună înainte de încetarea mandatului judecătorului predecesor.

Din partea Senatului şi Camerei Deputaţilor au fost propuşi de către majoritatea parlamentară Mona Pivniceru şi Valer Dorneanu.

Preşedintele Traian Băsescu declara, pe 14 februarie, că i-a recomandat ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru, numirea lui Daniel Morar ca procuror general, dar aceasta i-a răspuns „Niciodată”.