Blaga, despre declaraţiile Elenei Udrea şi ale lui Gabriel Sandu: Lucruri fantasmagorice. Prea multe bârfe

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a catalogat ca fiind "lucruri fantasmagorice" afirmaţiile fostului ministru Gabriel Sandu că ar fi dat sume mari de bani la PDL, iar despre interviul acordat recent de Elena Udrea a spus că sunt "prea multe bârfe", potrivit Agerpres.

31 ian. 2015, 12:17
Blaga, despre declaraţiile Elenei Udrea şi ale lui Gabriel Sandu: Lucruri fantasmagorice. Prea multe bârfe

Prezent sâmbătă la Palatul Parlamentului, Blaga a fost întrebat de jurnalişti cum comentează declaraţiile fostului ministru Gabriel Sandu, care spunea că a dat sume imense în campania prezidenţială.

„Eu am văzut declaraţiile şi ale doamnei Udrea, şi ale domnului Sandu. Lucruri fantasmagorice. Nu înţeleg cum a finanţat, de unde a finanţat. În toate declaraţiile lui de avere avea zero venituri, zero bunuri. De unde avea milioane de euro cu care ar fi spus că ar fi finanţat campaniile? Niciodată nu s-a pus problema ca vreun ministru al PD şi PDL să-şi plătească funcţia aşa cum indirect susţine domnia sa”, a afirmat Blaga.

Întrebat dacă a fost contactat sau citat de procurorii DNA în legătură cu dosarul Microsoft sau EADS, Blaga a răspuns: „Nu. Şi o mai spun încă o dată. Nu am nicio implicare nici în dosarul EADS, nici în dosarul Microsoft”.

Blaga a făcut şi câteva comentarii legate de interviul dat vineri de Elena Udrea.

„Am văzut şi declaraţiile de aseară ale doamnei Udrea. Ea mă iubeşte mult şi printre altele a făcut o trimitere şi la o emisiune pe care aş fi avut-o la un post de televiziune, care la un moment dat ridica problema unui martor, care ar fi auzit că Florică ar fi dat bani în august 2004, că eu, ca şef de campanie, o să ajung ministru de Interne şi o să-l ajut în cauza EADS. Păi nici nu eram şef de campanie, deoarece candidat la preşedinţie era domnul Stolojan. În 2 octombrie 2004, a devenit Traian Băsescu candidat la preşedinţie”, a afirmat Blaga.

El a fost întrebat şi despre declaraţia Elenei Udrea conform căreia ea era o sursă alternativă de informaţii.

„Eu nu pot să cred aşa ceva. Domnia sa a spus, nici mai mult, nici mai puţin, că ar fi o sursă de informaţii alternativă la cel mai important serviciu de informaţii al ţării. Nu îmi trece prin cap că aş putea accepta aşa ceva. Bârfe, prea multe bârfe în acel interviu”, a conchis Vasile Blaga.