Blaga, despre nominalizarea lui MRU la şefia SIE: „Are multă experienţă în zona respectivă” VIDEO

Mihai Răzvan Ungureanu, prim-vicepreşedinte PNL, a fost nominalizat de preşedintele Klaus Iohannis la conducerea Serviciului de Informații Externe. Copreședintele PNL Vasile Blaga consideră că este o "nominalizare bună" şi este convins că va primi voturi şi din partea parlamentarilor PSD.

24 iun. 2015, 10:20
Blaga, despre nominalizarea lui MRU la şefia SIE: „Are multă experienţă în zona respectivă” VIDEO

Este o nominalizare foarte bună. Un om care are multă experienţă în zona respectivă. A mai condus Serviciului de Informaţii Externe şi cred că nu numai grupul nostru parlamentar va vota, ci va trece prin Parlament. PSD să nu uite că şefii serviciilor vin din opoziţie. Sunt convins că vor veni voturi şi din partea PSD, sunt oameni lucizi acolo„, a declarat, miercuri, Vasile Blaga.

„Președintele României, Klaus Iohannis, l-a nominalizat pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe pe Mihai-Răzvan Ungureanu. Conform prevederilor constituționale, președintele Klaus Iohannis i-a înștiințat, printr-o scrisoare oficială, pe președinții celor două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre în acest sens”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

La scurt timp de la nominalizare, Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că „este o onoare” pentru el şi a arătat că este nevoie de un Serviciu de Informaţii Externe „puternic”.

„Sper că această nominalizare a fost făcută în cunoştinţă de cauză. Îmi doresc ca Parlamentul să îmi acorde încredere prin vot. (…) Votul în Parlament este sacru, vom vedea care e rezultatul” a spus MRU.

Ungureanu este nominalizat pentru al doilea mandat la şefia SIE. Postul de director al Serviciului a rămas vacant după ce Teodor Meleşcanu a demisionat, pe 22 septembrie 2014, pentru a candida la alegerile prezidenţiale.