Blaga: Ponta l-a subminat pe Cioloş făcând o a doua nominalizare pentru comisarul european

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat vineri că premierul Victor Ponta nu a făcut lobby pentru ca România să primească un portofoliu de comisar european foarte important şi că l-a subminat pe Dacian Cioloş făcând o a doua nominalizare, transmite Agerpres.

05 sept. 2014, 08:07
Blaga: Ponta l-a subminat pe Cioloş făcând o a doua nominalizare pentru comisarul european

‘Premierul nu ştie pe unde să-şi mai scoată cămaşa. Să ne reamintim cum a sunat scrisoarea trimisă de domnia sa domnului Juncker. A spus că prima noastră propunere este domnul Cioloş pentru portofoliul Dezvoltării Regionale, dar dacă acest lucru nu se va întâmpla, o propune pe doamna Corina Creţu pentru un portofoliu care se va discuta ulterior. Deci pur şi simplu domnia sa nu a făcut nici un fel de lobby pentru România, pentru a lua un portofoliu de primă mâna, să zic aşa. Pur şi simplu l-a subminat pe domnul Cioloş, făcând o a doua nominalizare’, a spus Blaga la RFI.

Democrat-liberalul a adăugat că era foarte greu ca Dacian Cioloş să ocupe două legislaturi la rând acelaşi portofoliu, cel al Agriculturii, deşi astfel de lucruri s-au mai întâmplat, iar comisarul finlandez îşi păstrează şi acum portofoliul.

‘Dar ceea ce este mai grav este că premierul Victor Ponta nu înţelege să respecte legea, să respecte procedurile într-un stat membru al Uniunii Europene (…). Obligaţia era că cel nominalizat trebuia să vină în faţa comisiilor de specialitate din Parlament. Noi asta i-am cerut şi domnia sa n-a făcut şi dă vina, vezi Doamne, pe Opoziţie, că l-ar încurca’, a menţionat Blaga.