Blaga şi-a lansat programul politic la Suceava pentru că acolo a început „revoluţia portocalie”

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, şi-a lansat programul politic pentru câştigarea unui nou mandat la şefia partidului, vineri, la Suceava, spunând că acesta este locul de unde a început "revoluţia portocalie", dar şi Alianţa "Dreptate şi Adevăr", transmite Mediafax.

01 mart. 2013, 18:06
Blaga şi-a lansat programul politic la Suceava pentru că acolo a început „revoluţia portocalie”

În discursurile lor, Vasile Blaga şi secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, au spus că au ales Suceava pentru începerea campaniei interne în partid întrucât de aici a început „revoluţia portocalie”.

Flutur a spus, la lansarea moţiunii lui Vasile Blaga, că „e primăvara PDL” şi că nu întâmplător a fost aleasă Suceava pentru lansarea oficială a moţiunii lui Vasile Blaga pentru că de la Suceava a început „revoluţia portocalie”, dar şi Alianţa „Dreptate şi Adevăr”.

La rândul său, Blaga a arătat că a decis să lanseze de la Suceava programul politic în faţa unor oameni harnici, de dreapta, care nu vor nimic pe gratis de la stat şi că Gheorghe Flutur, care conduce organizaţia judeţeană a PDL, este cel alături de care a început construcţia Alianţei „Dreptate şi Adevăr”.

Citeşte şi Udrea: Moţiunea lui Blaga e aceeaşi, în proporţie covârşitoare, cu cea din 2011 şi 2012

Vasile Blaga şi-a exprimat convingerea că va fi preşedintele unui PDL unit şi puternic, subliniind că un partid puternic se bazează pe valori pe care el personal nu şi le schimbă de la o lună la alta sau de la un an la altul. El a mai spus că îşi doreşte ca în această campanie internă din partid să existe o dezbatere sănătoasă pentru partid, astfel încât competitorii actuali să-şi poată da „Bună ziua” şi după 23 martie.

„Este viaţă şi după 23 martie. Aştept un comportament ca al meu după alegerile din mai 2011”, a spus Vasile Blaga.

El a menţionat că în mai 2011 a atras atenţia că trebuie un just echilibru între măsurile care trebuiau luate pentru ieşirea din criză, că va fi câştigată bătălia cu criza, dar că partidul va pierde inimile românilor. „Exact asta s-a întâmplat”, a spus liderul PDL, care a arătat că din acest motiv alegerile din 2012 au fost cele mai politizate de după 1990.

Vasile Blaga a arătat că programul său propune reconstrucţia PDL, să recâştige inimile românilor şi să câştige viitoarele alegeri generale.

El a mai spus că un partid puternic se bazează pe rezerva de cadre şi a subliniat că cei mai mulţi şefi de decocentrate, aproximativ 90 la sută, au plecat din partid.