Blaga şi Gorghiu acuză PSD de LIPSĂ DE INTERES faţă de Vaslui: Un judeţ care se menţine pe harta SĂRĂCIEI

Liderii PNL Vasile Blaga și Alina Gorghiu au declarat, vineri, cu ocazia unei vizite efectuate în județul Vaslui, că PSD este principalul vinovat pentru faptul că zona Moldovei a rămas cea mai săracă din țară, acuzând, totodată, guvernanții de lipsă de interes față de problemele economice și sociale ale județului.

02 oct. 2015, 09:04
Blaga şi Gorghiu acuză PSD de LIPSĂ DE INTERES faţă de Vaslui: Un judeţ care se menţine pe harta SĂRĂCIEI

Constatăm că ne aflăm într-un județ care se confruntă cu probleme foarte serioase. Aș vrea de data aceasta să pun punctul pe I, pentru că în general vorbim de probleme, vorbim de lipsa de infrastructură în Moldova, vorbim de nivelul crescut de sărăcie, de gradul ridicat al șomajului, însă niciodată nu arătăm vinovații. În opinia mea, vinovatul este administrația pesedistă, care, cu mici sincope, de 25 de ani, a fost la cârma acestui județ”, a declarat Alina Gorghiu.

Citeşte şi: Ponta, despre criza refugiaţilor: DEMONII şovinismului şi XENOFOBIEI există încă. Nu trebuie să-i DEZGROPĂM

Ea a precizat că PNL face zilnic apeluri către guvern să înțeleagă că lipsa investițiilor generează sărăcie și lipsă de locuri de muncă, scrie Agerpres.

„Vasluiul este unul dintre județele care se mențin pe harta sărăciei. Evident că l-aș putea invita pe domnul Ponta să vină aici și să le vorbească astăzi vasluienilor despre creșterea economică și despre excedentul bugetar pe care domnia sa l-ar fi obținut prin tăierile de investiții. N-aș vrea să aud răspunsul, că mi-ar fi rușine„, a mai spus Gorghiu.

La rândul său, Vasile Blaga a precizat că una dintre măsurile imediate care trebuie luate pentru dezvoltarea zonei Moldovei este construirea unei autostrăzi care să facă legătura cu Transilvania.

„Suntem, din nefericire, într-un județ din cea mai săracă euroregiune a României și una dintre cele mai sărace din Europa. Observăm cu tristețe că, în condițiile în care suntem într-o zonă prielnică PSD-ului, n-a existat niciun interes față de această regiune care sărăcește și mai mult.

Diferența de dezvoltare între această regiune și cele din vest, în loc să scadă, crește. Dacă ne uităm în masterplanul prezentat de Ponta, o să vedem «atenția» pe care o acordă Moldovei. Dimpotrivă, dacă ne uităm la programul nostru de guvernare, vedem că o autostradă care să lege Moldova de Transilvania, este o prioritate„, a afirmat Vasile Blaga.

Promisiunea lui Victor Ponta: „Nu plec până nu mărim pensiile şi în 2016”

Copreședinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga efectuează o vizită în județul Vaslui, cei doi urmând să aibă vineri întâlniri cu oamenii de afaceri din Bârlad și Huși și cu membrii de partid, în cadrul unei ședințe găzduite de Casa de Cultură a Sindicatelor „Constantin Tănase” din municipiul Vaslui.