Blaga: Toate acţiunile guvernului Ponta arată că se pregăteşte o fraudare masivă a alegerilor

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a criticat luni, în plenul Parlamentului, ordonanţa privind migraţia aleşilor locali, afirmând că "toate acţiunile Guvernului Ponta din ultimele luni demonstrează că se pregăteşte o fraudare masivă a alegerilor", transmite Agerpres.

22 sept. 2014, 15:55
Blaga: Toate acţiunile guvernului Ponta arată că se pregăteşte o fraudare masivă a alegerilor

„Dacă în 2013 Ponta spunea că va vota împotriva traseismului, în 2014, când se visează preşedinte de ţară, Ponta nu e doar de acord cu traseismul, dar îl şi legiferează, călcând cu bocancii roşii Constituţia României”, a susţinut Blaga.

Potrivit lui Blaga, „această ordonanţă confirmă, fără îndoială, spaima acestui partid”, Victor Ponta şi PSD „nu pot câştiga decât prin furt şi şantaj”.

Liderul democrat-liberal a mai spus că, „probabil”, nu numai Guvernul Ponta e vinovat că se poate guverna în acest mod.

„Vinovaţi sunt şi cei care profită de aceste metode. Pe fond, această ordonanţă mai arată încă o dată, deşi nu mai era nevoie de alte dovezi când vine vorba de faţa reală a acestei guvernări, caracterul personajelor care ajung în funcţii. Ordonanţa, până la urmă, funcţionează ca o hârtie de turnesol. Scoate la suprafaţă caracterele meschine ale politicii, oameni care şi-ar vinde şi sufletul ca să rămână la putere”, a mai susţinut Vasile Blaga.

În opinia preşedintelui PDL, această ordonanţă creează „un precedent extrem de periculos pentru România, şi anume suspendarea temporară a alegerilor”.

Pe de altă parte, Blaga a anunţat că Alianţa Creştin-Liberală va vota în favoarea desemnării Corinei Creţu în funcţia de comisar european.

„Când a fost propusă doamna Vălean vicepreşedinte al Parlamentului European, pesediştii n-au votat-o, când a fost propusă doamna Creţu, noi, pedeliştii, am votat-o. Unde, cine apără interesul naţional? Staţi liniştiţi, o vom vota pe doamna Creţu ca şi comisar”, a declarat Blaga.

Şedinţa de plen comun dezbate şi votează moţiunea de cenzură „Victor Ponta pune în pericol statul de drept! Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD!”, iniţiată de parlamentarii ACL.

Moţiunea de cenzură vizează OUG 45/2014 privind modificarea şi completarea Legii pentru alegerea preşedintelui României şi OUG 55/2014 privind migraţia aleşilor locali.

Liberalii şi democrat-liberalii acuză în text faptul că în ultimele luni în România „asaltul asupra democraţiei şi asupra statului de drept a atins cote alarmante”, artizanul acestor „acţiuni destabilizatoare” fiind Guvernul condus de Victor Ponta.