Blat din prima ligă anchetat de un TRIBUNAL

Un tribunal din Valencia a deschis o anchetă despre un meci de fotbal suspectat că a fost trucat, în sezonul 2010-2011, printre numele implicate fiind Javier Aguirre, selecţionerul naţionalei Japoniei, sau Gabi, căpitanul lui Atletico Madrid.

15 dec. 2014, 18:25
Blat din prima ligă anchetat de un TRIBUNAL

Partida Levante – Zaragoza, disputată în mai 2011, este de mai mult timp în vizorul justiţiei spaniole. Procuratura suspectează că Zaragoza, în încercarea de a rămâne în La Liga, i-a cumpărat pe jucătorii lui Levante pentru ca echipa lor să piardă acasă ultima partidă din campionat. Zaragoza s-a impus cu 2-1 şi în locul ei a retrogradat Deportivo La Coruna.

Zaragoza era antrenată atunci de mexicanul Javier Aguirre, actualul antrenor al Japoniei, care a mai pregătit în Spania formaţii ca Osasuna, Atletico Madrid şi Espanyol.

Printre cele 42 de persoane implicate pentru posibilul delict de fraudă sportivă se mai numără mijlocaşul Gabi, actualul căpitan al lui Atletico Madrid, sau Ander Herrera, mijlocaşul lui Manchester United. În mai 2011, Gabi juca la Zaragoza şi a marcat cele două goluri ale meciului cu Levante.

Potrivit justiţiei, Zaragoza i-a plătit cu 965.000 de euro pe fotbaliştii lui Levante.