BLAT la STEAUA-DINAMO? Arbitrul meciului acuză: „Dinu mi-a spus că va fi un meci uşor!”

Adrian Porumboiu a declarat că partida dintre Steaua şi Dinamo, pe care a condus-o în 1997, a fost aranjată.

23 nov. 2015, 07:13
BLAT la STEAUA-DINAMO? Arbitrul meciului acuză: „Dinu mi-a spus că va fi un meci uşor!”

Adrian Porumboiu sustine ca a aflat acest lucru de la Marius Lacatus si Florin Prunea, jucatori la cele doua formatii in acea perioada. Fostul arbitru face referire la un meci castigat de Steaua cu 3-1, ramas in istorie intrucat inainte de fluierul de start fanii dinamovisti au incendiat peluza din Ghencea.

„Dintre toate meciurile pe care le-am avut, unul mi s-a parut, si nu cred ca mi s-a parut, sigur a fost blat, dar mi-am dat seama, cum sa va spun… in timpul meciului am vazut ce s-a intamplat. Inainte de meci, Steaua era organizatoare si ne-a invitat, cum era protocolul. Ne-am cazat la un hotel aproape de Ghencea si de-acolo am mers la masa. Si la masa, stupoare, cine era?

Era presedintele de la Dinamo, era Cornel Dinu, laolalta cu Tica Danilescu si cei din conducerea Stelei. Dinu mi-a zis sa stau linistit ca va fi un meci usor. Era o veselie care nu mi s-a parut curata.

Cand am ajuns la stadion, peluza luase foc. A fost un meci, asa… In teren nu parea nimic. In afara de nebunia din tribune, in teren era o liniste totala. Liniste care a fost intrerupta in minutul 37 de un gol marcat de Ciocoiu. O faza dubioasa. Am acordat gol, am mers pe mana asistentului de atunci, renumitul conducator de azi al Stelei, Argaseala.

L-am intrebat daca a fost gol valabil, i-am zis ca il arunc dincolo in tribune daca cumva… El zice ca nu, garantat a fost gol corect. Si am validat golul. Pana la urma s-a dovedit o minciuna de meci. La final au venit Laca si Prunea sa-mi spuna asa: e bine, asa trebuia sa fie”, a spus Adrian Porumboiu la Digi Sport.


loading...