Bloc din Bucureşti, grav afectat de cutremur. Localnicii se tem să mai locuiască acolo VIDEO

Un bloc din capitală a fost grav afectat după cutremurul de acum două nopţi. Oamenii s-au trezit cu pereţii crăpaţi după seismul care a zguduit România. Documente oficiale arată că un seism de peste 5 pe richter poate oricând să pună clădirea la pământ.

25 sept. 2016, 13:41

Locatarii acestui bloc din cartierul Pajura trăiesc cu groaza că întreaga clădire s-ar putea prăbuşi, informează România TV. Fisurile din ziduri s-au transformat în adevărate cratere prin care poate pătrunde lumina zilei.

Citeşte şi Klaus Iohanis nu a simţit CUTREMURUL. „Bine că nu s-a întâmplat nimic grav” VIDEO

„Am acoperit aici cu polistiren si acolo, pentru ca efectiv aceste crapaturi comunică cu exteriorul. Inclusiv inginerii structuristi din partea primariei care au venit sa vada ne-au spus, off the record, ca la un cutremur de peste 5 o sa cada peretele”, a spus o tânără care locuieşte în imobil.  

Problemele locatarilor au început în anul 2014. „Problema cea mai mare este ca suntem doar 12 familii si de aceea nu ne ia nimeni in seama. Cei de la primarie spun ca nu putem intra pe reabilitare si consolidare pentru ca imobilul are doar p+1”, a mai spus locatara.

 Problemele acestui bloc sunt vizibile inca de la intrarea pe casa scarii. Un perete este complet crapat, iar oamenii au gasit solutii provizorii pentru a masca problemele. 

Citeşte şi Sub 20% din locuinţele românilor au asigurare obligatorie împotriva cutremurelor

Oamenii spun că şi-au angajat un avocat şi vor da în judecată autorităţile pentru a demostra că lucrările făcute în zonă au afectat structura de rezistenţă a imobilului.