Bloc incendiat de un copil. Momentul dramatic a fost surprins de camerele de supraveghere

Bloc incendiat de un copil! S-a întâmplat la Tecuci, unde inițial s-a crezut că focul a pornit de la un panou electric, însă camerele de supraveghere au surprins momentul când băiatul dă foc unui căruior.

17 oct. 2023, 11:09
Bloc incendiat de un copil. Momentul dramatic a fost surprins de camerele de supraveghere

Bloc incendiat de un copil. S-a întâmplat în Tecuci. Fumul gros a ajuns în tot blocul, iar locatarii au fost evacuați. 10 persoane au fost evacuate și au fost înregistrate pagube materiale.

Citește și Mai multe maşini şi un microbuz au fost incendiate în curtea Direcției Protecției Copilului din Bacău

Pe camerele de supraveghere se observă că un copil e vinovat pentru producerea incendiului. Oamenii legii au deschis dosar penal pentru distrugere și continuă cercetările pentru a afla mai multe detalii despre ce s-a întâmplat.

Adolescentul de 15 ani din Constanța, care a incendiat un bloc, trimis în judecată

Nu a fost singurul caz de acest gen. Un alt copil a incendiat un bloc în urmă cu câteva luni, în Constanța.

Flăcările s-au extins și au cuprins 100 de apartamente și 37 de mașini. Tânărul a fost acuzat de distrugere și vătămare corporală produse în urma nefericitului eveniment. Adolescentului i s-a mai adus o acuzație la dosar, după ce a evadat din arestul la domiciliu.

Citește și Băiatul de 15 ani care a incendiat un bloc şi 37 de maşini spune că a dat foc unor recipiente în care nu ştia ce se află

În urma incidentului, o persoană a prezentat leziuni cauzate de arsuri, fiind spitalizată o lună de zile, iar procurorii au spus că viața acesteia i-a fost pusă în pericol.

Incidentul s-a produs pe data de 16 decembrie, în jurul orei 1.00  “prin incendierea iniţiată prin folosirea de substanţe inflamabile şi focul aprins de la chibrituri, a provocat distrugeri unui număr de 37 de autoturisme parcare la subsolul şi în proximitatea blocului de locuinţe situat în municipiul Constanţa, precum şi distrugerea şi degradarea blocului de locuinţe, fiind afectate 94 de apartamente, spaţiile comune ale blocului de locuinţe, reprezentate de scările de bloc şi parcarea aferentă situată la demisolul blocului, precum şi faţadele blocului, fiind totodată aduse în stare de nefuncţionare temporară ori până la remedierea reţelelor de apă, gaze şi electricitate”.

Pompierii din județele Constanța, Călărași, Ialomița, au ajuns repede la fața locului în noaptea de 15, 16 decembrie și au intervenit în forță pentru a ajuta la stingerea incendiului care s-a extins din parcarea blocul chiar la imobil. Au fost evacuate 250 de persoane, printre care 70 de copii, iar opt persoane au fost mai grav afectate, fiind nevoie de intervenția medicilor, însă doar una a avut nevoie de spitalizare o lună de zile.

La vremea aceea, adolescentul a povestit anchetatorilor că ar fi dat foc unor recipiente pe care le-ar fi găsit în parcarea subterană a blocului, fără a şti ce substanţă se afla în acestea.