Blue Air intră pe piaţa imobiliară, cu un proiect de 100 milioane euro. Unde vrea să construiască operatorul aerian

Compania aeriană low-cost Blue Air va intra pe piața imobiliară printr-un proiect amplu, cu centru de trainig, birouri, hotel și locuințe, evaluat la peste 100 de milioane de euro și amplasat lângă Pădurea Băneasa

23 nov. 2020, 17:02
Blue Air intră pe piaţa imobiliară, cu un proiect de 100 milioane euro. Unde vrea să construiască operatorul aerian

Terenul, în suprafață de circa 9,4 hectare, pe care se află o pădure de salcâmi, a fost adus în grupul Blue Air de acționar printr-o firmă specială, Blue Air Investiții. Planul este de construire de imobile cu funcțiuni mixte: hotel, birouri, locuințe și comerț, cu înălțimi de 9 și 11 etaje.

Înainte de a intra în proprietatea Blue Air, terenul a fost pe piață la vânzare, potrivit profit.ro.

Pierderile economice suferite în contextul pandemiei COVID-19 au determinat însă compania aeriană Blue Air să apeleze recent la un împrumut de circa 300 milioane de lei, garantat de către statul român și pentru care a fost pusă ipotecă de rang I atât pe teren, cât și pe pădurea adiacentă. Luna trecută, Blue Air a încasat prima tranșă din credit și a anunțat că începe să ramburseze sumele datorate pasagerilor care și-au anulat zborurile încă din primăvară. Astfel, planul imobiliar este amânat pentru o dată viitoare, însă nu este abandonat. Un astfel de proiect ar necesita o investiție de peste 100 de milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro bazate pe indicatorii urbanistici aprobați în vecinătate.

Citeşte şi Românii, ultimul loc în Europa la acordarea de prim ajutor. 70.000 de oameni mor anual în ţară, din cauză că martorii nu ştiu cum să-i ajute

Pe lângă componentele clasice ale unui proiect imobiliar mixt, compania vrea să construiască aici și un centru de trainig pentru piloți. Lotul este amplasat la intersecția dintre Strada Jandarmeriei și Șoseaua București – Ploiești și peste drum de sediul fimei, din complexul de birouri Băneasa Business & Technology Park.

Strada Jandarmeriei a devenit un punct de interes pentru investițiile imobiliare după inaugurarea complexului rezidențial Stejarii, pe care Ion Țiriac se pregătește, acum, să îl extindă.