Anca Boagiu îi cere premierului Victor Ponta să demită doi miniştri

Fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu i-a cerut, miercuri, premierului Victor Ponta să îi demită pe miniştrii Relu Fenechiu şi Dan Şova, susţinând că aceştia nu ştiu ce au de făcut "pe partea de infrastructură" şi că ar trebui "să se ducă acasă" şi să lase oameni competenţi în locul lor.

17 apr. 2013, 13:08
Anca Boagiu îi cere premierului Victor Ponta să demită doi miniştri

„Am cerut, miercuri, premierului Victor Ponta să îi demită pe miniştrii Relu Fenechiu şi Dan Şova pentru că ei nu ştiu ce au de făcut pe partea de infrastructură. Şi atunci mai bine se duc acasă şi lasă oameni competenţi, pentru că România nu are vreme de crescut politicieni care nu vor deveni maturi nici la 80 de ani”, a declarat presei, la Cluj-Napoca, Anca Boagiu.

Ea i-a reproşat ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional, Dan Şova, că nu a continuat contractul renegociat cu compania Bechtel, care cuprindea standarde clare privind costul unui kilometru de autostradă.

„Domnul Şova avea un contract renegociat cu compania Bechtel, cu clauze, cu tronsoane, nu avea decât să îl finanţeze şi să meargă mai departe cu licitaţiile. E un contract prin care s-a făcut o economie de şase miliarde de euro, în care standardul de cost a fost aplicat şi costul pe kilometru a devenit 6,9 milioane de euro, în loc de 23 de milioane de euro cât a costat un kilometru la un moment dat, un contract în care şase tronsoane pot fi relicitate fără niciun fel de restricţie, în care ai standarde şi ştii clar ce plăteşti, un contract în care constructorul nu primeşte bani doar pentru că respiră în România. Ar trebui să ne arate că nu are mintea viciată şi ştie de ce a acceptat să ocupe o funcţie publică. Ca să ocupi o astfel de funcţie, accepţi din start că munceşti pentru ţara ta. Dacă nu, ai varianta numărul doi, te duci acasă”, a spus Anca Boagiu.

Anca Boagiu a participat, miercuri, la Facultatea de Studii Europene a Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca la o şedinţă a Comisiei de Afaceri Europene a Senatului României, al cărei preşedinte este.