Boala care poate fi fatală femeilor. Avertismentul specialiştilor: „Trebuie să facem asta urgent, ca să salvăm vieţi”

Specialiştii avertizează că femeile au de două ori mai multe şanse să moară din cauza astmului decât bărbaţii. În ultimii cinci ani, în Marea Britanie 5.100 de femei au murit din cauza acestei boli, faţă de 3.200 de decese cauzate în rândul bărbaţilor.

30 apr. 2022, 18:48
Boala care poate fi fatală femeilor. Avertismentul specialiştilor: „Trebuie să facem asta urgent, ca să salvăm vieţi”

Boala care poate fi fatală femeilor. Este vorba despre Astm. Specialiştii avertizează că femeile au de două ori mai multe şanse să moară din cauza astmului decât bărbaţii.

Boala care afectează femeile mai mult decât bărbaţii

Potrivit specialiştilor în domeniu, hormonii sexuali feminini, inclusiv estrogenul, pot fi de vină pentru declanșarea atacurilor respiratorii mai grave.

Citeşte şi Copila de cinci ani diagnosticată cu hepatită în mod misterios nu răspunde la tratament. Medicii spun că are boala Wilson

„Mulți se luptă cu simptome grave ale astmului și, în unele cazuri, își pierd viața”, spune Sarah Woolnough, directorul executiv al organizației Asthma + Lung UK.

În Marea Britanie există aproximativ trei milioane de femei cu astm și 2,4 milioane de bărbați. Atacurile de astm provoacă încordarea căilor respiratorii și îngreunarea respirației.

Dacă în cazul băieţilor boala poate apărea în copilărie, în cazul femeilor aceasta poate apărea la pubertate sau la vârsta adultă.

Specialiştii avertizează că femeile adulte au de 2,5 ori mai multe șanse de a fi internate la spital cu astm bronșic decât bărbații și mai multe șanse de a lupta pentru a controla boala.

Experții solicită mai multe cercetări pentru a înțelege mai bine de ce femeile sunt mai grav afectate de această boală decât bărbaţii.

„Înțelegând rolul hormonilor sexuali în astm, am putea transforma viața a milioane de femei din întreaga lume. Trebuie urgent să facem investiţii în cercetare pentru a salva vieţi”, a mai spus directorul organizaţiei Asthma + Lung UK, potrivit The Sun.

Citeşte şi Postările de pe Facebook care îți arată dacă suferi de depresie. Cuvintele care te dau de gol dacă suferi de această boală!