Boala care reduce riscul infecţiei cu Covid-19. Specialiştii avertizează că alte 25 de afecţiuni au simptome similare coronavirusului

Coronavirusul este mai puțin probabil să se stabilească în corpurile persoanelor alergice, spune un alergologul și imunologul rus Alla Rijih.

22 oct. 2020, 10:12
Boala care reduce riscul infecţiei cu Covid-19. Specialiştii avertizează că alte 25 de afecţiuni au simptome similare coronavirusului

Alergiile oferă un ușor „bonus” persoanelor care suferă de ele atunci când vine vorba de boli virale precum Covid-19. Deși nu reprezintă o garanție absolută împotriva infecţiei cu coronavirus, aceste persoane sunt totuși mai puțin susceptibile să se confrunte cu acesta, a declarat doctorul în alergologie și imunologie clinică, Alla Rijih, într-un interviu la Radio Sputnik.

Citeşte şi CORONAVIRUS 22 octombrie România. Număr RECORD de pacienţi la Terapie Intensivă

„Persoanele cu alergii suferă în general mai puțin de boli virale, precum și de boli oncologice. Acest lucru se datorează faptului că au un fond de reacție crescut, adică au o mulțime de imunoglobuline E (IgE) în organism”, explică specialistul.

Simptomele nu trebuie confundate

Ea adaugă că în prezent, simptome precum tusea și dificultățile de respirație ne fac să ne gândim înainte de toate la coronavirus. Cu toate acestea, cel puțin alte 25 de alte boli se manifestă în acest fel, inclusiv alergiile.

Medicul a insistat chiar asupra necesității de a consulta un specialist pentru a nu confunda reacțiile alergice și coronavirusul.

Trebuie să fim atenți în special în această perioadă de toamnă, când mai multe tipuri de alergii se intensifică din cauza prezenței crescute în casă a mucegaiului și acarienilor, cel mai frecvent tip de alergeni din Europa, care provoacă rinită și astm.