Boala de care suferă Corina Dănilă: „Este o afecţiune auto-imună, care se declanşează pe fond emoţional”

Boala de care suferă Corina Dănilă. Actriţa este o persoană extrem de discretă când vine vorba despre viaţa personală, singura despre care vrea să vorbcească şi să împărtăşească cu fanii este cea a carierei. Însă, recent, a recunoscut că se confruntă cu o afecţiune auto-imună.

03 sept. 2021, 11:07
Boala de care suferă Corina Dănilă: „Este o afecţiune auto-imună, care se declanşează pe fond emoţional”
Boala de care suferă Corina Dănilă

Boala de care suferă Corina Dănilă. Puţină lume ştie că actriţa suferă de o afecţiune care se declanşează pe fond emoţional. Singura metodă de a o ţine sub control este să ţină stresul departe de ea şi să nu îşi slăbească sistemul imunitar.

Nu am ascuns că am avut probleme legate de coloană, de articulaţii, odată cu luarea în greutate şi că am urmat un program sub îndrumarea unor specialişti în nutriţie, psihologie, kinetoterapie, fizioterapie şi că încerc să păstrez această nouă modalitate de a trăi sănătos.

Urmez în prezent terapia cu oxigen hiperbar (HBOT), pentru că oxigenul respirat difuzează din capilare în ţesuturi şi ajunge în zonele slab perfuzate, ajutându-mă la ameliorarea durerilor de coloană şi articulaţii”, a dezvăluit Corina Dănilă.

Citeşte şi: Corina Dănilă şi-a făcut prima intervenţie estetică, la 48 de ani: „După cum ştiţi, sunt fără… ‘îmbunătăţiri’”

Boala de care suferă Corina Dănilă

Această afecţiune poartă denumirea de vitiligo şi este o boală auto-imună, ce nu se poate vindeca, trebuie doar ţinută sub control. Pentru a ascunde petele apărute în urma declansării acestei afecţiuni, vedeta foloseşte machiaj.

„Aţi sesizat, la un moment dat, petele de pe mâinile mele şi v-aţi întrebat dacă sufăr de vreo boală anume. Da, e vorba despre vitiligo, o afecţiune dermatologică auto-imună, care se declanşează pe fond emoţional, în condiţii de slăbire a sistemului imunitar şi pe care o duci toată viaţa.

Petele albe de pe mâini sunt vizibile mai ales în sezonul cald, când mă bronzez. Din respect pentru publicul spectator şi telespectator, folosesc machiaj şi pe faţă şi pe mâini, atât la teatru cât şi la televiziune, pentru ca omul să fie atent la ce fac şi la ce transmit, nu la petele mele de pe mâini.

Încerc, de ceva vreme, să ţin sub control evoluţia şi să ameliorez efectele, cu ajutorul fototerapiei cu ultraviolete. Deci, toate cele cu care m-am confruntat şi mă confrunt încă, fac parte din viaţă şi încerc să le fac faţă atât cât pot şi cum pot„, a mai declarat Corina Dănilă, pentru Click.ro.