Boala Lyme. Tot ce trebuie să ştii despre boala transmisă de CĂPUŞE

Boala Lyme este una dintre sperietorile verii. Vremea bună, ieșirile în natură te expun unui pericol nevăzut: căpușele. Acestea pot fi purtătoarele unei bacterii Borrelia burgdorferi (B. burgdorferi) pe care o pot transmite omului prin mușcătură. Căpușa trebuie să fie prezentă pe corpul omului între 24 și 48 de ore pentru a putea transmite boală. Însă, puțini dintre cei care au făcut boala Lyme își amintesc când au fost mușcați de căpușe.

01 iun. 2020, 04:56
Boala Lyme. Tot ce trebuie să ştii despre boala transmisă de CĂPUŞE

Boala Lyme – Simptome

Boala Lyme are trei stadii: depistare precoce, infectie diseminata timpuriu, faza cronica.

Stadiul I: depistarea precoce

Simptomele bolii Lyme incep la 1-2 saptamani de la muscatura de capusa. Unul dintre primele indicii este o iritatie in forma de tinta, semn ca bacteria se inmulteste deja in sange.

Mai pot aparea simptome asemanatoare unei raceli, cu sau fara eruptii cutanate. Simptomele includ: lipsa de energie, dureri de cap, dureri musculare si articulare.

Stadiul II: Infectie diseminata timpuriu

Simptomele apar la cateva saptamani de la muscatura si inseamna ca bacteria este raspandita in tor organismul. Simptomele se aseamana foarte mult cu cele de gripa: frisoane, temperatura, ganglioni limfatici inflamati, durere in gat, tulburari de vedere, oboseala, dureri musculare, dureri de cap.

Mai pot aparea iritatii la nivelul pielii, precum si tulburari neurologice. Boala poate fi agravata de meningita sau probleme cardiace.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.